Skip to main content

Träningen inför 2024 är i full fart och det är kul att det känns som kroppen är påväg tillbaka efter graviditet och en helt ny vardag med två små barn.

Målet in för årets säsong är att ha så roligt som möjligt. Men såklart vill jag ju också komma tillbaka dit jag var innan lilla Wilma kom till världen. Långloppscupen och SM är givna tävlingar, kanske blir det även några mindre lopp i närheten där vi bor.

I vinter har jag mestadels cyklat inne, vilket jag brukar göra under vinterhalvåret och dessutom tycker är väldigt roligt. Jag kör nästan alltid Zwift men med färdiga träningsprogram från bästa coachen Jessica Clarén.
Det är väldigt  smidigt och skönt att bara kunna hoppa upp på cykeln utan att behöva tänka ut vad man ska hitta på för något i förväg.

Cyklingen blir lite när den blir under dagarna med två småttingar, men oftast när vår lilla tjej sover och vår stora tjej är på förskolan. En av fördelarna med att vara föräldraledig 😁.
Jag brukar också föröka komma ut en eller två gångerna veckan för att få lite längre pass antingen på cykel eller på skidor.

Lyxen i år är att vi har haft mer snö än vanligt så det har blivit lite mer skidåkning vilket jag tycker är superkul!

För att träningen under vintern ska bli så rolig som möjligt brukar jag variera den lite. Cykla både inne och ute, köra lite olika typer av träning såsom stryka, cykel och skidor. Och ett måste, se till att ha kläder som passar alla väder. Det bästa jag har införskaffat mig är ett par riktigt varma vantar och ett par värmesulor. Utan sulorna skulle jag aldrig klara alla kalla distanspass. Men visst är det ändå härligt när det är riktigt mycket snö, solen skiner och det knarrar under skorna när man går ut till cykeln.

Hoppas alla har en härligt vinter och ser fram emot sommaren lika mycket som jag gör.