Frequently
asked questions

Är SHe Rides bara för tjejer och andra frågor

Frequently Asked Questions

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna. Har du en annan fråga är du självklart välkommen att höra av dig till oss på ck@sherides.se
1Är SHe Rides bara för tjejer?
Nej! Communityn som är för alla som vill upptäcka, uppleva och utveckla cykling för sig själv eller andra. Vi är för alla, oavsett om du är kvinna, man eller icke-binär och vilken ambitionsnivå du har. I dagsläget består medlemmarna i SHe Rides av ungefär 65 procent tjejer och 35 procent killar. Från norr till söder. Varmt välkommen in i gemenskapen!
2Varför skriver ni stort "S" och "H" i SHe Rides?
För att förtydliga att vi SHE i SHe Rides innefattar både SHE och HE. Alltså hon och han.
3Hur blir man medlem?
Du behövs. Ditt medlemskap är viktigt. För oss, för dig och för alla som vill stötta vårt arbete med att fortsätta arbeta för en öppen och välkomnade sport. Vi är för alla, oavsett om du är kvinna, man eller icke-binär och vilken ambitionsnivå du har. Vi har följande medlemskap: Vuxen 400 kr/år – Ungdom 200 kr/år (under 18år) – Familj 600 kr/år (samtliga är skrivna på samma adress). Skicka din inbetalning på valt medlemskap till BG 5270-6298 eller till Swish 123 072 4708. Märk inbetalningen med ditt namn + email och checka i boxen ”jag har swishat”. Du kommer få ett svar och bekräftelse mail av vår medlemsrådgivare senast inom 10 dagar. Du kan också fylla i formuläret här. Eller maila till ck@sherides.se.
4Var hittar jag alla träningar och var jag kan cykla med er?
Vi har träningar från norr till söder och de påannonseras på Facebook. Du hittar dem i vår stora communitygrupp eller våra olika lokala grupper. De flesta träningar har CK-medlemmar förtur till och påannonseras i den stängda facebookgruppen för SHe Rides CK först. Du blir inbjuden till den efter du blivit medlem.
5Hur duktig måste jag vara för att cykla med er?
Vi erbjuder grupper och träningar för ALLA nivåer. Du hittar våra färgkoder/nivåer i menyn. Vi har allt från nybörjare till elitcyklister som cyklar med oss på våra träningar, event och camps.
6Vilken utrustning behöver jag för att vara med och cykla med er?
Cykel efter gren. Dvs ska du köra i skogen med oss behöver du en mountainbike. Ska du cykla landsväg så är det en racer som gäller. Cykeln ska vara i gott skick för din och andras säkerhet. Du cyklar alltid med hjälm med oss.
7Hur köper jag era kläder?
Vi öppnar vår shop hos Trimtex vid ca 3-4 tillfällen per år. Shoppen är då öppen en begränsad tid och kläderna tillverkas efter att shoppens öppningsfönster stängts. Leverans sker då ca 6 veckor efteråt. Vi annonserar i alla våra kanaler samt här på hemsidan när shoppen är öppen. För att inte missa se till och signa upp för vårt nyhetsbrev och följa oss i alla kanaler.
8Vilken är den officiella CK-jerseyn som måste bäras vid tex nationella mästerskap som SM?
Det är den här jerseyn som är godkänd av Svenska Cykelförbundet. Du kan tävla och köra alla lopp i vilken SHe Rides jersey du vill men under mästerskap är det jerseyns som är gul, vit, blå och rosa som är vår officiella klubbjersey.
9Får barn vara medlemmar? Hur gammal måste man vara för att vara med på träningar?
Medlemskap: Barn är välkomna som medlemmar. Träningar: Vi har i dagsläget inga regelrätta barn och ungdomsträningar och de träningar som vi erbjuder idag – är åldersgränsen på 18 år. I vissa fall (vid event etc) kan yngre vara med tillsammans med målsman. Det framgår då tydligt vid anmälan. Camps och events: För våra camps och events gäller samma åldersgräns om inget annat anges. Är du intresserad av att bygga upp vår barn- och ungdomsverksamhet? Skicka ett mail till ck@sherides.se
10Hur gör jag för att anmäla mig till en träning?
Det ska alltid framgå tydligt under eventbeskrivningen. Vanligast för träningar är att klicka i att du kommer i eventet. Ta för vana att alltid noga läsa igenom beskrivningen till varje träning – där hittar du alltid vad som gäller för anmälan på din ort.
11Måste jag vara medlem i SHe Rides CK för att delta på träningar och camps?
Camps & events: Våra camps och events är öppna för alla, om inget annat anges. Du behöver alltså inte vara medlem, däremot har du som medlem ofta förtur. Träningar: Du får delta på våra träningar vid ett tillfälle utan att vara medlem, sedan ser vi gärna att du blir medlem.