Engelbrektsturen 2023
31 juli, 2023
En vintrig hälsning från en elitsatsande tvåbarnsmamma
21 januari, 2024

Vinterhälsning från Stina i Team SHe Rides

2023 är slut o vi har precis startat 2024! Nytt år nya möjligheter. Träningen rullar på bra, hösten var lite knackig med sjukdom o en sköldkörtel som inte var rätt medicinerad.  

Men nu så svarar kroppen & glädjen finns. Har haft några veckor med mer mängd, känslan har varit bra & trots kyla o snö har jag fått till mkt tid på cykeln ute. 

Här kommer några tips för att komma ut även på vintern: 

  • Tänk ”Lager på lager” när du klär dig
  • Värmesockar & varma skor med skoskydd
  • Termos med varm dryck i flaskhållaren 
  • Kitta även cykeln med dubbdäck o bra lampor
  • En sak till, allt blir roligare med sällskap så försök att hitta likasinnade o kom ut tillsammans ❤️ 

Hur tränar jag under vintern och julen? Jag och familjen har varit lediga mycket nu under jul & nyår så då är det helt klart lättare att få ihop mycket träning och ändå hinna aktivera barnen samt göra lite aktiviteter resten av dagarna. Så mao en perfekt tid att lägga in mängd i schemat! Jag springer nåt pass då och då, skönt och väldigt tidseffektivt. Nu får jag användning av mina löparskor med dubbar. De är lite tyngre o lite hårdare än mina vanliga löparskor, så jag springer lugnt och försiktigt för att spara på vader och hälsenor.

I början älgade jag på ”som vanligt” med dem – men fick såklart ont och har konstaterat att om greppet mot underlaget blir för bra, så kan inte foten rotera som den vill under markkontakten. Vilket då kan göra att du belastar delar som inte är vana att belastas på det sättet. Så jag tar det lite lugnare, bättre att kunna springa lite och sakta än inte alls känner jag. 

Även inom cykelsporten kan man få liknande besvär med för hårt inställda spd-pedaler just för att fotens naturliga rotationsrörelse hämmas. Så jag tror att det bästa är klossar med lite mer rörelsefrihet. 

Nu är vardagen igång igen, visst är det skönt med ledighet o så men jag gillar rutiner. Framåt hoppas jag att träningen fortsätter rulla på bra, & att vi får hålla oss friska. Skolstart betyder ju tyvärr ofta nya basilusker och med det vab. Men vi ska sicksacka så gott det går & med lagom träning, bra mat o sömn ska vi nog vinna över vabruari! 

Jag börjar längta lite till våren faktiskt. Jag gillar vintern, men våren är fin när ljuset kommer tillbaka och skogen börjar vakna. Att kunna ta ut min MTB igen och susa fram på stigarna, underbart! Det är härligt att kunna få till ett pass ute mitt i veckan efter jobb, utan att behöva tänka på att ladda lampor och allt annat. 

Snart är säsongen här

Tiden går fort o snart står vi där på startlinjen igen – hela teamet tillsammans. Så kul det ska bli! Fram tills dess ska jag göra mitt bästa för att bli mitt starkaste jag, både fysiskt och psykiskt. Den fysiska biten har jag mer koll på än den psykiska. 

Jag har alltid haft lite prestationsångest och inte trott på mig själv. Att jag kan. Men visst kan jag det! Jag försöker sluta jämföra med andra och se det jag gör bra, att jag gör det bästa jag kan utifrån mina förutsättningar. 

Men det finns att jobba med där, nervositeten innan rejs mm. Jag får hjälp av min massör som även är utbildad inom coachning. Det är till stor hjälp. 

Sluta aldrig ha kul, det är en viktig pusselbit. 

Vi ses i skogen ❤️ 

Vinterhälsning från Stina i Team SHe Rides
This website uses cookies to improve your experience.
Read more