En Community, en klubb och ett lag

OM SHE RIDES

Our story

DET HÄR ÄR SHE RIDES

She Rides finns över hela Sverige, från norr till söder. Vi cyklar allt från landsväg till stig. She Rides består av tre olika sektioner. En community, en cykelklubb och ett elitlag. 

Vårt uppdrag är att föra cykelsporten närmare DIG och arbeta för att alla oavsett kön och ambition ska få utöva sporten på lika vilkor.

Vi jobbar för att göra cykelsporten mer öppen och tillgänglig för alla – oavsett kön, nivå och bakgrund. Vi tror på att sudda ut gränser och låta alla utöva cykling på lika villkor. Oavsett om du är en han, hon eller hen.

Det såddes ett frö för länge sedan – om att göra cykelsporten mer öppen för alla och underlätta och bidra till att fler tar sig ut och upplever det fantastiska med att sitta på en cykel.

 

 

She Rides är idag vibrerande stark, en magisk samling av människor som alla har stora hjärtan och hjälper varandra att just lyfta, inspirera och inspireras av varann.

 Det finns en urkraft i att inse att ingen är stark ensam i motvind. Det är därför vi tillsammans skapar She Rides och välkomnar dig in i gemenskapen.

 

She Rides community och She Rides CK är öppen för alla. Du är per automatik del av gemenskapen bara genom att vara här. Du behöver alltså inte vara med i föreningen för att vara med i communityn. Vill du däremot dra nytta av att alla fördelar att vara med i en cykelklubb och bidra till att göra sporten mer öppen och jämställd – är ditt medlemskap i föreningen oerhört värdefullt och viktigt. De flesta diskussioner pågår inne i gruppen på facebook.

She Rides består av en Community, ett CK och ett lag

DET HÄR ÄR VI

She Rides

Community

She Rides

Cykelklubb

Team She Rides

Elitlag

She Rides Cykelklubb

Styrelsen

Vårt uppdrag är att föra cykelsporten närmare DIG och arbeta för att alla oavsett kön och ambition ska få utöva sporten på lika vilkor.

Vi jobbar för att göra cykelsporten mer öppen och tillgänglig för alla – oavsett kön, nivå och bakgrund. Vi tror på att sudda ut gränser och låta alla utöva cykling på lika villkor. Oavsett om du är en han, hon eller hen.

She Rides CK är anslutet till Riksidrottsförbundet och en idiell förening. Som medlem i She Rides CK stöttar du bla vårt arbete att göra cykelsporten mer jämställd och öppen för alla oavsett kön.

Vår ordförande har ordet

SARA BORG

TACK FÖR FÖRTROENDET.

 

Att vid årsmötet 2020 bli vald till klubbens ordförande är för mig en stor ära och jag ser fram emot att vi ALLA tillsammans ska fortsätta jobba för att göra cykelsporten mer öppen och tillgänglig för alla – oavsett kön, nivå och bakgrund.

 

Nu drar vi igång ett nytt cykelår med She Rides Community & Cykelklubb och vi behöver dig! Det spelar ingen roll om du tävlar eller motionscyklar eller bara gillar det vi gör. Enklast gör du det genom att swisha medlemsavgiften på 400kr till 123 072 47 08, märk med din emailadress i meddelandefältet.

 

Om du vill betala på annat sätt än via swish så maila till ck@sherides.se så får du instruktioner.

anders
Anders Ahlén
ledamot
pia
Pia Albinsson
ledamot
lina2
Lina Tjäder
ledamot
traildog
Rocky
Traildog & maskot
eva
Eva Eiroma
medlemsansvarig
jaime
Jaime Palou
ledamot
ulrika
Ulrika Olsson
kassör
jessica2
Jessica Clarén
vice ordf & grundare
erika
Erika Holmquist
ledamot
sara
Sara Borg
ordförande
karin
Karin Wallin
ordförande valberedning
karin
Karin Hedlund
valberedning

Vi skapar en öppen arena för oss som vill cykla - nybörjare till tävlingscyklist, alla får plats och utrymme att utvecklas oavsett om du är man eller kvinna. Vi vill genom gemenskap och sunda värderingar påverka cykelsporten att bli mer jämställd och att alla, oavsett kön, ges lika villkor att utöva den oavsett nivå.She Rides CK ska verka för en mer jämställd arena för cykelsporten. Vi ska främja arbete för att fler kvinnor ska välkomnas in i sporten och få upptäcka det fantastiska med att cykla.

 

Vi vill inspirera fler att våga ta steget till att börja tävla. Genom att stödja individens utveckling inom sporten bygger vi förutsättningarna för att minska steget steget till att börja tävla.

She Rides CK erbjuder en gemenskap som skapar tryggare och säkrare träningar, sänkta trösklar och särskilt främjar för att kvinnor (och män - alla oavsett kön) ska få utöva sporten på samma villkor. Vi gör detta bland annat genom att anordna och skapa träningar, events, sprida inspiration, kurser, utbildningar, tävlingar och resor.

She Rides CK välkomnar alla cyklister som vill verka för en jämställd arena oavsett kön.

Lika bemötande oavsett kön och/eller nivå.

Lika prispengar oavsett kön.

Vi arbetar för en öppen och jämställd arena vilket innefattar enskilda damstarter.

Nivåanpassad träning och gruppsammansättning.

Stöttning efter ambitionsnivå. Sportslighet.

Vi har nolltolerans mot doping.

Vi agerar sportsligt, rättvist och inkluderande när vi representerar She Rides CK under tävling, träning och events.

We walk the talk.

Där kompetens saknas tar vi hjälp och tar in resurser för att tillgodose behovet.

Vi är stolta över det vi gör.

Alla medlemmar i She Rides CK välkomnas på samma sätt och alla som delar vår värdegrund är välkomna.

Vi arbetar för ärlighet och högt i tak.

Främjar och värdesätter feedbackkultur och individens utveckling.

Lojalitet är ett ord som får oss att tillsammans växa.

She Rides CK tror på den enskilda individens utveckling.

Vi är tillsammans förebilder för varandra och alla andra i cykelsporten.

Vi ger arbetsro för förtroendevalda.

Kvalitetssäkrade utbildningar.

Kompetenta ledare/tränare.

Långsiktighet för klubben.

Främja och stötta individens utveckling som cyklist och individens utveckling i grupp.

Förtroende för styrelse och de som har förtroendeuppdrag.

Vänskap.

Gruppen i centrum.

Community och gemenskap både on- och offline.

Du är viktig.

SJÄLVKLART VILL JAG STÖTTA ERT ARBETE
TILL EN JÄMSTÄLLD SPORT