En community och en cykelklubb. För han, hen och hon, såklart.

Vårt uppdrag är att föra cykelsporten närmare dig och att kontinuerligt arbeta för att alla, oavsett kön, nivå och ambition ska få utöva sporten på lika vilkor.

Vi jobbar alltså för att göra cykelsporten mer öppen och tillgänglig för alla – oavsett kön, nivå och bakgrund. Vi tror på att sudda ut gränser och låta alla utöva cykling på lika villkor. Oavsett om du är en han, hon eller hen.

SHe Rides består av en community (SHe Rides Community/Collective) och en förening/cykelklubb (SHe Rides Cycling Club).

SHe Rides CK är anslutet till riksidrottsförbundet och en ideell förening. Som medlem i SHe Rides CK stöttar du bla vårt arbete att göra cykelsporten mer jämställd och öppen för alla.

Lokala grupper

SHe Rides är verksamt över hela Sverige genom våra lokala grupper men också med digitala nationella aktiviteter, camps och olika sorters events. 

De olika lokala gruppernas träningar och events annonserar i respektive grupps facebookgrupp. 

 

1

Vi finns i hela Sverige

SHe Rides finns över hela Sverige, från norr till söder. Vi cyklar allt från landsväg till stig.

2

Både för tjejer och killar

I dagsläget består medlemmarna i SHe Rides av ungefär 60 procent tjejer och 40 procent killar. SHe i SHe Rides består av både she och he. Vi tror inte på att jämställdhet handlar om att exkludera ett kön utan snarare inkludera både han, hon och hen. Vi är stolta att vår sittande styrelse har en 50/50 fördelning.

3

Inte bara en cykelklubb

SHe Rides består av tre olika sektioner. En community, en cykelklubb och en sektion för racing team som består av ett damelitlag - Team SHe Rides och ett fadderlag för de representerar oss på tävlingsarenan, SHe Rides Racing Collective.

SHe Rides CK är anslutet till riksidrottsförbundet och en ideell förening. Som medlem i SHe Rides CK stöttar du bla vårt arbete att göra cykelsporten mer jämställd och öppen för alla.

Fullt med olika aktiviteter

Vi har olika aktiviteter igång löpande under året för våra medlemmar och du hittar allt från digitala och fysiska träffar till föreläsningar, träningar, events, inomhuspass på vintern, till camps och resor utomlands. 

Vi är aktiva inom de flesta olika grenar inom cykel och du hittar bland annat aktiviter för landsväg, gravel, xco, xcm, enduro, mtb, cross mm. 

 

Några ord från Jessica Clarén – SHe Rides grundare

Tack för att du gör det möjligt att tillsammans med oss förverkliga stora och små drömmar, och också påverka och förändra cykelsporten till att bli mer inkluderande och jämställd. Vi har kommit en bit på väg och behöver dig för att fortsätta utvecklingen framåt.