Skip to main content

Tänkte börja den här hälsningen med ”Äntligen är våren på ingång ☀️” – men efter dagens tur på smått snöiga vägar och iskalla nordliga vindar, så vet jag inte riktigt längre😂. Ska väl dock vara ca 7 bakslag innan våren kommer på riktigt, vill jag mig minnas ha hört någonstans, så än finns hopp!

Jag har försökt cykla stig de senaste veckorna, men möts ofta av snö. Envis som jag är, tänker jag varje gång jag möter lite snö, att det är nog bara en kort bit – eller det går nog lätt att cykla igenom, men icke. Det har inte bara en gång slutat med att jag fått bära cykeln ut ur skogen – och då inte lika optimistisk och glad längre. I vanliga fall är det ju superkul att cykla i snö, men den här snön är varken bu eller bä och så mjuk att det inte går att cykla på skaren utan att man sjunker ner och fastnar.

Men nu, äntligen, så börjar de allra flesta stigar vara fullt körbara. Det är så himla härligt och nu längtar man verkligen tills det bara behöver kortkort och kan swischa fram på stigarna. 

Den här veckan har jag varit helt lyrisk för att det snart är vår för att sedan i dag bli helt genomfrusen av kalla vindar från norr. En typisk vår/vinter vecka i Sverige med andra ord.

I dag hade vi barnvakt på förmiddagen. Så jag fick äntligen med mig mannen ut på en tur trots att han är en solskenscyklist. På eftermiddagen fick det bli lite cykelvård. Tur man har en 4 åring som älskar vatten och skum🫶.

Snart är det dags för tävlingsstart. 

Min första tävling för i år kommer till att bli Billingeracet. Känslorna går lite upp och ner för hur jag känner. För det mesta känns det kul, men plötsligt dyker det upp ett och ett annat hjärnspöke. Kommer jag tycka det är lika kul som jag brukar göra, kommer jag prestera det jag vill osv. Det får väl visa sig, men tror såklart det kommer bli jättekul när  allt drar igång och man får träffa vårt härliga team och alla andra cyklister lite oftare. 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.