Det är inte alltid kul – Teamhälsning från Johanna
27 januari, 2024
Äntligen är våren på ingång ☀️
17 mars, 2024

Vinterhälsning från Sandra i Team SHe Rides

Vi är en bra bit in i vinterträningen och jag är väl inte där jag skulle vilja var just nu. Efter en bristning i vaden, en långdragen förkylning innan jul och just nu en luftvägsinfektion så känns det som jag knappt börjat med vinterträningen. Jag hoppas att det vänder snart och jag kan dra igång inför säsongen. 

De senaste säsongerna har verkligen varit en berg och dalbana. Efter Cape Epic 2022 drog på mig covid-19 med en efterföljande myocardit (hjätmuskelinflammation), vilket jag först förstod efter en MR-hjärta ett år efter och det har satt perspektiv på träning och hälsa. Hälsan går först, vilket är så lätt att glömma ibland när tävlingarna närmar sig och formen inte är där man vill. Jag är väldigt tävlingsdriven och har ibland väldigt svårt att lyssna på kroppen. Vilket jag nu har lovat mig själv att göra framöver! Jag borde vara tillräckligt gammal och ha varit med tillräckligt länge för det. Tror det är många med mig som har samma bekymmer, att ha kul är ändå det viktigaste.

Jag försöker tänker att SM inte är förrän i augusti och jag har gott om tid att komma i form. Förutom SM, är fokus för säsongen långloppscupen och några andra långlopp som tex Kolmårdsbiken och kanske något lopp i Danmark. Formen känns tyvärr för svag för att jag ska ta mig an något etapplopp i Europa. Etapplopp är annars något som jag annars gärna kör. Jag tänker ev. även att jag ska testa något lopp i Gravel. Jag har länge varit skeptisk till gravel, men måste ju nog testa något som så många verkar tycka är så kul. 

I vanliga fall brukar min vinterträningen vara ganska varierad med monark, grus och mycket stigcykling, vilket funkar bra här nere i södern (red. anm. Sandra bor i Skåne) under vintern! Ser framemot att bli frisk och kunna köra igång träningen igen.

Hoppas vi ses i startfållan i sommar!

Vinterhälsning från Sandra i Team SHe Rides
This website uses cookies to improve your experience.
Read more