[rev_slider alias=”home” slidertitle=”home”][/rev_slider]

Välkommen till SHe Rides

Tjeckien är en fantastisk och erbjuder otroligt många fina leder, byggda trails och häpnandstaganade vacker natur.

 

”Det är en förlust om du inte har varit där” – säger grundaren av SHe Rides Jessica Clarén.

 

Hon får både nyp-mig-i-armen-känslor och WOW-upplevelser i Tjeckien. Häng med…

Trails som aldrig tar slut

De bombastiska och ringlande trailsen i de tjeckiska skogarna verkar aldrig ta slut. Landskapet är större och det finns mer av allt. Cyklingen som man får uppleva är svår att sätta ord på – den måste upplevas. I Tjeckien tog bygget av specifika MTB trails fart för cirka tio år sedan. Men landet har varit i framkant under flera decennier när det kommer till deras vandringsleder. Idag finns det natursköna banor i olika svårighetsgrad i var och en av Tjeckiens 13 unika regioner. Tjeckerna har precis som svenskarna allemansrätt, vilket gör det lättare att skapa nya trails och utveckla sporten. 

Mountainbikecyklingen blomstrar runt om i landet och är definitivt här för att stanna. Pricken över i:et är världscupen i MTB i Nove Mesto som äger rum i maj varje år.Nove MESTO – She rides X Czech

Singltrek pod Smrkem

På gränsen mellan Polen och Tjeckien ligger ett av alla stigmeckan. Runt berget Smrk finns 55 kilometer av Singltrek-leder. De klassas som en av de sju bästa mountainbike-destinationerna i världen av IMBA. Vi bodde på ett familjeägt cykelhotell som ligger precis bredvid lederna. Hotellet enkelt, cykelanpassat och autentiskt med familjen som lagar all maten själv till gästerna.

Trutnov

Dedikerade cyklister har lagt ned sin själ för att bygga sanslöst bra trails.” Området påminner lite om Hellas, Nackareservatet utanför Stockholm.

Läs mer

Rychlebské stezky

Det känns som om att förflyttas till filmen Jurassic Park. Väldigt exotiskt och ingenting som liknar Sverige. Trailsen är WOW med sina enorma granitblock, bokskogar, bergsbäckar och översvämmade stenbrott

Missa inget! Få vårt nyhetsbrev.