[rev_slider alias=”home1″ slidertitle=”home1″][/rev_slider]

Årets ”måste-läger”. Vi välkomnar en helg som vi längtat efter hela året. Den innehåller allt som lockar upp till äventyr och gemenskap, med extra guldkant.

Vi njuter av ett färgsprakande fjäll när det är som allra vackrast, med oslagbara vyer på ringlande trails över hela Sälenfjällen. Tar oss hela vägen till Rörbäcksnäs förstås och ser till att runda av dagarna med god mat och SPA-tid.

 

Du får träna (hårt eller mjukt beroende på vad du vill). Cykla med kompetenta ledare och utmanas i lagom dos till att bli bättre på cykeln. Njutcykla med likasinnade står självklart högt upp på agendan.

 

 

Vi delar in helgen i våra olika grupper, så du kan maximera helgen oavsett om du är nybörjare eller avancerad. Du får alltså chansen att ta i från tårna och bli trött om du vill och vill du hellre bara njutcykla, så finns det en självklar grupp för det.

I år har vi lagt vårt camp i Sälen 15:e till 18:e september. Helgen är till för dig som vill njuta av gemenskap, guldkant på tillvaron och samtidigt utvecklas på cykeln. Vi erbjuder olika grupper beroende på nivå och ambition under helgen.

 

 

Vi bor på Lindvallens SkiLodge och cyklar över hela Sälenfjällen och självklart viger vi en hel dag till stigmeckat i Rörbäcksnäs. 

Vi upprepar, såklart, förra årets succé med afterbike och shoppingkväll på Skistar Concept Store. Vi kommer ha riktigt bra rabatt under kvällen och givetvis är drycken signerad Carlsberg Alcohol Free. SPA-entré och trailpass ingår i priset. 

 

 

Välkommen till en oförglömlig helg tillsammans med oss i Sälen!

 


Boka din plats här!

Innan campet

Ca 2 veckor innan campet kommer du få ett informationsmail om allt som är bra att veta. 
Veckan innan campet kommer du få inbjudan till en digitalträff. Där får du all information som inte mailats ut innan och också möjlighet att ställa frågor och bolla funderingar. 


15 SEPTEMBER

Torsdag 

18:00 VälkomstmiddagVäl på plats i Lindvallen inleds helgen med en välkomstmiddag under torsdagkväll. (Fungerar livspusslet bättre om du ansluter först fredagsmorgon, så meddela det vid anmälan.) Under kaffet efter maten har vi en snabb obligatorisk säkerhetskoll av cykeln inför kommande dagar.

16 SEPTEMBER

Fredag

Efter en god natts sömn – är det dags för första dagen. Vi inleder med hotellfrukost och samlas sedan utanför Ski Lodge med cyklarna redo.

 

07:00-08:30 Frukost

 

09:00 Fjälltur / distanspass samt Skills för teknikgruppen

Olika grupper med olika nivåer och fart

Fredagens fjälltur delar vi in i olika grupper efter nivåer och fart. I varje grupp anpassas turen efter deltagarna, där det i alla grupper kommer finnas möjlighet att njuta av utsikt och fjäll men också att trampa på för dig som vill ha lite fart. 

Skills för teknikgruppen i trailområdet. 

 

12:30 Lunch

 

13:45 MTB Skills / teknik clinic

Lindvallens trailområde samt liftburet

Under eftermiddagens pass, MTB-skills, delas alla deltagarna in i små grupper anpassat efter nivå. Vi rör oss inom Lindvallens trailområde. Stannar vid crux, hinder och andra svårigheter och bryter ner dessa. Tillsammans läser vi det svåra genom att öva på olika val av linjer. Utöver trailområdet kommer vi träna på att ta kurvor och att hantera fart nedför med hjälp av liftarna i Sälen.  Fokus ligger på teknik och att prova andra linjer än vad som du kanske skulle tagit annars. 

Alla oavsett nivå kommer få matnyttiga övningar och vi ser till att du hamnar i en grupp där du både är trygg och utmanas – allt för att du ska bli bättre och utvecklas på cykeln. 

Skills för den specifika teknikgruppen med liftburen cykling. Doserade svängar 

och annat härligt står på menyn. 

 

15:45 SPA-tid

För den som vill. 

 

19:00 Middag

 

 


17 SEPTEMBER

Lördag

07:00-08:30 Frukost

 

Rörbäcksnäs, heldag.

Rörbäcksnäs är kanske ett av Sveriges absolut bästa stigområden. Här hittar du flowiga, snabba och om du vill utmanade singletracks.  Lördagen ägnar vi åt att njuta av ett av Sveriges mest omtalade stigparadis.


09:00 Avfärd Rörbäcksnäs

(bilarna lastade med cyklarna för avfärd 9:00 Sharp) 

Förmiddagspasset i Rörbäcksnäs fokuserar på att cykla med flyt, flow och fart. Vi ger oss ut på lederna och  stigarna där vi nu mer tydligt kommer arbeta oss upp ett skönt tempo men färre pauser. Fokus under denna del av passet kommer vara att trampa ur benen tillsammans i gruppen och att puscha sig lite extra. Vi delar in alla i mindre grupper med tydlig nivå och tempo så att alla hittar rätt. Förväntad cykeltid ca 2h och 3h för den avancerade gruppen. 

 

Teknikgruppen i är ute lika lång tid men stannar vid betydlig fler områden och väljer lite av de knixare partierna i Rörbäcksnäs.

 

Utelunch

Efter en härlig utelunch i är det dags för eftermiddagenspass där vi fokuserar på att hantera svårigheter i terrängen. VI cyklar på i lugnt tempo och när gruppen stöter på något den tycker är svårt stannar vi och bryter ner det. När vi stannar kommer det att likt fredagens eftermiddag vara fokus på linjeval och teknik.

16:30 Afterbike Skistar Conceptbutik signerad Carlsberg

En Sherides specialitet med afterbike, gott häng, goda alkoholfria drinkar och andra överaskningar kommer ske. Vi kommer ha bra erbjudande och rabatter. 

19:30 Middag

 

18 SEPTMEBER

Söndag

07:00-9:30 Frukost

 

10:00 Träningstävling eller fjälltur – du väljer!

Helgen sista block med cykel erbjuds två olika grupper:

 

Grupp 1 – för dig som vill ha riktigt kul med likasinnade och testa på en träningstävling i Lindvallens sprintbana. Du kommer bli både trött, svettig och få ett härligt självförtroende.

Grupp 2 – för dig som vill avsluta helgen lite lugnare och njuta av en härlig fjälltur med fantastiska vyer och gemenskap. Fjällturen  delas in i grupper utefter nivå och fart.

Grupp 3 – Skills och teknik. Vi höjer nivån på allt vi gått igenom under helgen och utmanar oss i lagom dos för bästa avslut.

 

Både grupperna (1 & 2)  kommer i sin tur anpassas till mindre grupper om det behövs, där önskemål om specifika fokusområden är välkomna. 

Ca 12:30 Avsltu


Boka din plats här!


Övrig info. Boende, mat. 

Vi bor på Lindvallen SkiLodge. Ett boende att längta efter. Bästa boendet med fokus på bekvämlighet och avkoppling. Du bokar helst med ett gäng vänner för att få det mest förmånliga priset. Se mer under bokningen på Skistars hemsida. 
Här finns såklart cykeltvätt. 

 

I paketen ingår boende tor-sön, Lift- & TrailPass, deltagande i helgens alla cykelaktiviteter, entré till Sauna och Spa samt helpension på Experium.

 

Lägenhet: 6 pers i 6-bäddslägenhet, fr. 4995 SEK/person

Hotellrum: del i dubbelrum, fr. 6495 SEK/person

 

 


Boka din plats här!