Lida loop – ur Johannas synvinkel
31 maj, 2024

Team SHe Rides Racerapport från Ränneslättsturen 2024

Ränneslättsturen roligt, regnig och skitigt.

Racerapport av Fanny Kjellkvist – Team SHe Rides

Under veckan som gått har min motivation för att köra loppet skiftat rejält. I början när väderappen visade på sol och lite lagom varmt, kände jag att det här blir kanon – vad kul! I slutet av veckan när vädret visade 60 mm regn och åskskurar, kändes det väldigt omotiverande. Jag har kört några lopp i ösregn och det har inte varit de roligaste. Jag tror jag uppdaterade väderappen ca 100 gånger under lördagen –  som att det skulle hjälpa. 

Helgen hemma hos oss började sisådär med dålig sömn och två barn som vaknade upp med lätt ögoninflammation. Jag skulle gett mig ut på ett väckningspass under lördagen, men efter att ha pratat med bästa coach Jessica Clarén(tack för du alltid ställer upp) så beslutade jag att skippa det och försöka vila så mycket som möjligt. Vi gick och la oss tidigt på kvällen och fick sova 8 h i streck – så skönt!! Vakande upp utvilade och glada.

Söndagsmorgonen började vid 05.30 med frulle och sen packa in allt i bilen för att sedan skjutsa barnen till sin mormor och morfar vilken tur att vi har dem. På väg till Eksjö uppdaterade jag väderappen några gånger till (man vet aldrig om vädret ändras 😅) och laddade sedan för ett lopp i ösregn. 

Väl framme så möte jag upp teamsisarna Stina, Sandra och Johanna, så härligt att ses lite oftare nu på sommaren. Och så mycket lättare allt går när man har dem att hänga med!! Vi värmde lite och rullade sedan till starten.

När starten gick regnade det knappt. Verkligen jätteskönt att slippa starta i regn. De första 2 milen var de flesta samlade och det gick relativt lugnt ut mot Ränneslätt. Efter första spurtpriset och första langningen splittrades fältet upp. Jag hamnade ihop med Stina och Sandra i en lite grupp. Stina mådde tyvärr inte så bra och fick bryta loppet, jättetråkigt men hälsan går såklart alltid först ❤️.

Sandra och jag körde vidare och kom så småningom ifatt täten. När vi kört omkring 29 km så tabbade jag mig och tappade dem igen. Låg länge och såg deras ryggar, men kom inte ikapp. Sandra tappade någonstans där också – och jag och Anna från Hymer körde vidare resten av loppet. Regnet tilltog en hel del under loppet, men jag hade en så himla bra känsla och det var roligt hela vägen in i mål. När det var ca 15 km kvar vurpade jag i en kurva. Sadeln ställde sig 90 grader fel, men jag lyckade banka den tillbaka. Där tappade jag Anna och fick singelköra de sista kilometrarna. Loppet slutade med en 5:e plats för mig vilket jag är väldigt nöjd med!

Gryma Johanna kom 3:a och gick med täten nästan till slutet. Sandra krigade på och slutade som 6:a. Grymt bra med tanke på att hon oturligt nog fick ont i ryggen på vägen upp. Så summa summarum en väldigt rolig men skitig dag i skogen! Tack alla som hjälper till och langar och Ränneslättsturen för ett 1:a klassigt arrangemang. Verkligen toppenbra att få starta 1h 15min före herrar! Då slipper man känna stressen att de kommer ikapp och att man är i vägen. 

Lärdomar av helgen:

Att vila kan vara bra om man inte sovit ordentligt. Det är inte avgörande att köra det där sista passet även om det kan kännas så i stunden. 

Regn behöver inte betyda att loppet blir katastrof det kan vara riktigt kul att cykla i även om jag tror jag föredrar solsken. 

Nu laddar vi om för resterande lopp och lite semester där emellan. 

Hoppas vi ses!

Team SHe Rides Racerapport från Ränneslättsturen 2024
This website uses cookies to improve your experience.
Read more