Team SHe Rides Racerapport från Ränneslättsturen 2024
8 juli, 2024

Engelbrektsturen 2024

Denna helgen hade vi hela 16st anmälda från SHe Rides CK! Tyvärr hade fick nåde Sandra Backman och Fanny Kjellqvist ställa in på morgonen pga halsont och förkylning. Dagen bjöd på härligt väder och ett fint arrangemang. Det blev fin fina resultat och 5st pallplatser! Här kommer Stinas racerapport .

Hej från Norberg – Racerapport Engelbrektsturen av Stina Sjöberg i Team SHe Rides

Anledningen till att vi hamnade här denna helg var ju Engelbrektsturen, 5:e deltävlingen i långloppscupen. Känslan innan var bra men som sagt, osäker på formen.

På morgonen möter jag upp Jessica 1h innan start & börjar rulla igång, både Sandra & Fanny är illa tvungna att stå över rejs pga sjukdom. Jag och Jessica möter upp Johanna. Härligt att ses,  men såklart trist att inte alla i teamet är med.

Starten går o vi tre är med långt fram bakom motorcykeln. Jag hamnade först, jag ville vara långt fram, men inte först. Det var motvind på banvallen ut mot Klackberg o jag tänkte inte slita där och höll nere farten. Ingen var intresserad att komma upp och höja farten, så jag låg helt enkelt kvar. När vi närmade oss Klackberg kom fler fram och farten steg. Första backen kom, jag kände mig stark o kunde trycka på! Härlig känsla! Amanda & Therese kom iväg själva, Imponerande starka alltså! 

Jag hamnade i en andraklunga med många andra inklusive mina teamisar. En stund in i loppet gick Jessica omkull… visste inte just då vem det var.. hörde bara ett rassel bakom men fick snabbt besked om att det var just Jessica! Skönt. 

Jag och Johanna hade fint samarbete under loppet. 

Vid 28 km fick jag krampkänning första gången. Och den kom ett par gånger till under loppet. Som tur var nöp det aldrig riktigt till. Andraklungan blev mindre och tillslut var vi bara 4st. Jag var med och drog men ju längre loppet gick blev det mer och mer slitigt,  med en kramp som smög sig på gång på gång blev det kämpigt att hänga med vissa partier.

Jag tappade dem några gånger men kunde ändå jaga ikapp! Jag hade en helt fantastisk känsla! Hade så kul och cyklade grymt bra.

En tjej i D30 anslöt, drog ifrån med Johanna samtidigt som en tjej i elit släppte bakom mig. Jag hade missat/räknat fel på vilka som va framför och när jag rullade in solo över mållinjen trodde jag att jag blivit 6:a. Är så glad ochnöjd över det & det kändes som en seger.

Jonas och barnen stod där i målet och säger att jag blivit 5:a! Vilken bonus!

Otroligt nöjd & glad över kroppen o knoppen som verkligen kunde leverera!  

Johanna tog en 4:de plats! & Jessica körde på starkt själv efter vurpan o körde upp sig till en vinst i D40 (hon kör D40 i år för att kunna köra Master i Gravel VM). 

Vi har haft det så bra här så vi kommer definitivt tillbaka nästa år.

Engelbrektsturen 2024
This website uses cookies to improve your experience.
Read more