Engelbrektsturen 2023
31 juli, 2023

Lida Loop 2023

Lida Loop, Långloppscupens mest tekniska lopp. Älskat av många cyklister, skräckblandad förtjusning hos en annan del, jävlaranamma-framkallande hos en tredje. Vilken del tillhör du?

Det värmer i hjärtat och lyckan sprider sig hela vägen in i själen av att se så många från SHe Rides på startlinjen, på prispallen, i målområdet och utefter banan för att heja under årets Lida Loop när det gick av stapeln den 28e maj. Teamkänslan och samhörigheten på plats var otrolig!

Kl. 11.00 gick första start i långloppet. Herrar tävlingsklass. Här var SHe Rides starkt representerat av Johan och Björn som gjorde ett riktigt bra lopp! Björn knep en tredjeplats i H60.

8 minuter senare gick nästa start. Damer tävlingsklass. Här stod för första gången hela elitteamet och utvecklingslaget på starlinjen tillsammans, i samma starfålla som Anna och  Theresa. Ett tufft startfält med många starka SHe Rides cyklister!

Ytterligare 10 minuter senare, 11.18 och framåt gick starterna för motionsklasserna och även här var SHe Rides representerat av Magnus och Mikael, två riktigt starka cyklister som jagade ikapp några av damerna och bjöd på ett fantastiskt humör!

Banan var torr och fin men som alltid tuff och krävande.

Tidigt i loppet, kort in på loop 1, gick 2st av elitteamets åkare i backen i en krasch. Hela teamet stannade för att se att alla var ok och sjukvårdare tillkallades. En av åkarna blev omplåstrad men cyklade sista biten in till depån och bröt där. Resterande 3st körde vidare och jagade ikapp resten av damfältet.
Efter varvning, under loop 2, gick även en av cyklisterna i utvecklingslaget i backen. Det gick efter omständigheterna bra och hon körde vidare, hela vägen in i mål.
Elitteamet och utvecklingslaget summerar årets lopp med 2st krascher och 2st DNF (did not finish).

Anna, som också startade i tävlingsklass, gjorde ett riktigt bra lopp och rullade över mållinjen som andra dam i klassen ”Damer sport”. Stort grattis till en fin andra plats Anna!
Stort grattis säger vi också till Theresa som tog en fjärdeplats i klassen ”Damer 50”. Riktigt bra jobbat!

Och alla andra som körde i under vår flagg – vilka cyklister ni är! Tack för en fin gemenskap ute på banan och i målområdet.