Så föddes vår idé

Vi har alla mötts i startfållan på MTB-lopp runtom i landet under de senaste åren. Där och då har vi representerat olika klubbar. Snabbt insåg vi att vi har mycket gemensamt och skulle bli mycket starkare tillsammans som ett lag.

Alla i laget brinner vi för att träna och tävla på cykel, men också för att sprida den glädje som vi funnit genom sporten och få den att sprida sig till fler människor.

Därför bestämde vi oss för att bilda både en cykelklubb av SheRides (Sveriges mest vibrerande community för cyklande tjejer, som lagmedlemmen Jessica Clarén startade upp år 2013) och ett elitlag – Team She Rides powered by Scott.

Tillsammans är vi starkare

Cykling är en lagsport och det finns ingen som är stark ensam i motvind. Det är därför vi vill stå tillsammans på alla startlinjer framöver. Det är också därför som She Rides består både av ett elitlag, men även en cykelklubb öppen för alla – både för de som vill tävla på cykel, men också för de som vill ansluta sig till en klubb.

”Får vi se fler tjejer på stigarna, och en mer balanserad startlista, då har hela sporten vunnit”.

Jessica ClarénGrundare till She Rides

Vår idé om en större och mer öppen cykelarena för tjejer

Vill vi i enad trupp ta plats och lämna avtryck på ett antal startlinjer runtom i landet, med långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge, Cykelvasan och internationella etapplopp som främsta mål.

Vi vill se tiodubbelt antal startande kvinnor, och separata damstarter i mountainbike-sporten. Vi vill tävla på samma villkor som herrarna, men utifrån våra förutsättningar.

9
Vi är

Nio starka profiler

Med sex starka profiler inom cykling och äventyrssport samlar vi det bästa av två världar. Genom en mix av talang, erfarenhet, motivation och kommunikativ kompetens har vi skapat ett cykellag med full potential.