Teampresentation: Sue Paz Thunström

Lagets Pippi – Sue Paz Thunström är vild och fri med ett gott hjärta. Hon tänker inte alltid efter före, men hon påstår att hon jobbar på den egenskapen. Ibland. Sue har tävlat i både SwimRun, Xterra (Cross-Triathlon), Adventure Racing och cykling, och gör nu sitt andra år som åkare i Team She Rides elitlag. Sue lever sedan tre månader tillbaka som digital nomad.

Berätta, vem är du?

Jag är överallt och ingenstans, och testar på livet som Digital Nomad och just nu är jag i La Pared på Fuerteventura. Jag tränar och förbereder mig inför XTERRA i Grekland, som går om mindre än 3 veckor, samt för den  kommande cykelsäsongen.

VM i XTERRA @ MAUI 2016

Jag bestämde mig i höstas att det fick vara nog med att stressa dygnet runt, och tänkte att jag skulle ta semester i några veckor extra under våren för att cykla. Plötsligt hade jag hyrt ut lägenheten i tre månader, sagt till på jobbet att jag inte kunde jobba mer än en dag i veckan (Tack IT-HUSET för att ni är fantastiska!) och bokat en resa till Kalifornien för en månad med min “Partner in Crime” Hanna Johansson. Och på det sättet har det fortsatt sedan i januari!

Team She Rides 2018 på stranden vid La Pared. Foto: Lina Bylund

Hur länge har du cyklat?

Jag köpte min första MTB 2012 när jag började träna för att tävla i Åre Extreme, som är en multisporttävling (utan att veta att det var det det hette, multisport). Tävlingen gick ut på att paddla ner till Åresjön, springa över Åreskutan och sen cykla MTB tillbaka – och jag somnade i mål. Jag lärde mig att cykla först ett par år senare (2014) så de första tävlingarna och turerna var jag mest blåslagen efter att konstant flyga över styret!

Men med lite envishet och ett bra pannben så kommer man rätt långt. Det längsta jag cyklat i ett sträck är 24 timmar, och sedan paddlat och sprungit lite på det och cyklat igen tills vi hade hållit på i ca 136 timmar och då korsade mållinjen i min femte Adventure Racing World Cup tävling förra våren.
 

Vad har du för mål 2019?

Njuta av livet, cykla, äventyra, tävla, ha massor av kul och inte stressa.   Idrottsmässigt så hoppas jag att kvala i Grekland (eller i en annan kvaltävling) till att få köra XTERRA-VM (igen) i min åldersgrupp 30-35. Jag har en silvermedalj från VM 2016 och önskar att plocka hem det där guldet.

Men innan det är dags för VM i oktober så ser jag verkligen fram emot att fräsa fram i full fart på långloppen med mina lagkamrater. Förra säsongen var otroligt kul och jag har stora förväntningar på ännu mer svett, lera och skratt 2019! För att sen avsluta cykelsäsongen med en 1670 km cykling genom Kyrgyzstans berg (#SRMR2019) tillsammans med min lagkamrat och “Partner in Adventure” Marika Wagner.  

Målbild 2019, Foto: Lina Bylund

Så livet som digital nomad, hur funkar det?

Jag har låga kostnader så jag behöver inte jobba så mycket för att det ska gå ihop. Jag sparade pengar rätt bra i några år för att kunna flytta utomlands men insåg att det nog inte var det jag sökte trots allt. Sen var det nog Marika som fick mig att våga släppa sargen helt, hon har precis levt två månader i en minibuss (#vanlife) på Nya Zeeland. Drömmen!

Jag är IT-Konsult och brukar jobba som Teknisk Projektledare, men det kräver närvaro så jag bytte bana och jobbar nu som Teknisk Testare i ett lite mindre projekt (25%). Jag har riktigt proffsiga kollegor som bara bryr sig om att jag levererar det jag ska och inte varifrån eller vilken dag eller tid på dygnet jag jobbar. Så jag hoppas på flera såna distansjobb så att jag kan dra ut på det här livet lite till. Som det är nu kommer det att fortsätta till i alla fall till september – ooops!


Följ med på Sue’s resa på Instagram:
@metalheadrunner (http://www.instagram.com/metalheadrunner)

Related Post