Teampresentation: Jessica Clarén

Jessica Clarén har fingertoppskänsla för det mesta. Hon är expert på att arbeta med varumärken, hon har vunnit Guldhjärtat och har sedan många år tillbaka varit med i täten bland träningsbloggar. Men just i det här sammanhanget är hennes största och viktigaste merit att hon grundat She Rides.

Utan Jessica, inget team – varsågoda, det är dags att presentera lagets nav

Berätta, vem är Jessica Clarén?

Träningsprofilen och den digitala MacGyvern som arbetat med träning och digitala plattformar så länge jag kan minnas och tycker alltid att det är så himla svårt att prata om mig själv.

Träningsbranschen och idrottande har alltid varit den stora passionen och öppnat dörrar till scener och möten som ligger mig varmt om hjärtat. Ett sådant minne är bla alla åren med Nike som Master Trainer och också tiden då vi etablerade bla Nike Run Club i Norden.

Jag har utbildat flertalet instruktörer över hela världen, skrattat och gett high fives. En skånska som har alldeles för stort hjärta och hellre hjälper andra än sig själv.

Det finaste jag vet är att se andra uppfylla sina drömmar och urkraften av när tillsammans blir större än jaget. Från fitnesscener i Sibirien till Globen hittade jag cyklingen och såg att det behövdes något som förenade och sänkte trösklar. Något mer, något lite till. Något större. Något som verkligen förenar och bidrar till en urkraft som kan försätta berg. Att inspirera fler att upptäcka sporten som jag älskar. Jag startade  She Rides.


Vad har du för mål 2019?

Mina mål för 2019 är att få köra fullt ut. Att inte hela tiden snava över hinder eller möta motvind. 2018 kantades av crasher och motgångar. I år vill jag ha kul och tävla så mycket jag kan – med teamet. Få skratta och fira målgångar och också kamma hem lite pallplatser tillsammans. Viktigast är att ha kul och genom att stå i startfållan inspirera fler att ta steget.


Hur många cyklar har du?

Jag har 3. En Scott Spark RC 900 WC (min tävlingscykel för säsongen), en Scott Foil RC (spjutet på landsvägar) och min Scott Addict RC CX.

Du är lagets nav, jobbar 200% och elitsatsar – hur får du ihop det?

Ja alltså det undrar jag med. Jag önskar ofta att dygnet hade fler timmar. Men ärligt, utan alla dessa bollar i luften hade jag inte varit lika bra och effektiv. Jag har en fantastisk stöttande sambo och också möjligheten att vara hyfsat flexibel med min tid när det behövs. Det har tagit år med träning (av livet) att hitta lagom i mycket och hitta balansen som gör mig bättre än sämre med mycket att göra.

Vad lägger du fokus på under säsongen?

I år satsar jag på att träna på och tävla. Och långlopp. Sedan vill jag i höst köra CX.

Vad har du för tips till den som vill börja cykla? 

Cykla med oss! Gå med i She Rides och investera de ynka hundralapparna som det kostar att också bli medlem i föreningen She Rides CK, Cykla med andra och våga ställa frågor. Skit i alla regler med strumplängd osv – lägg istället allt fokus på att ha kul! För att bli trygg på cykeln behöver du just cykla! Så upp på sadeln och njut av fartvinden.

Du kan följa Jessica här:

Blogg: www.jessicaclaren.com

Instagram: @jessicaclaren

Related Post