Teampresentation: Felicia Ferner

Näst på tur att presenteras är Team She Rides yngsta men mest rutinerade åkare Felicia Ferner. Den enda i laget som tävlingscyklat sedan barnsben, och dessutom kört både JVM och EM (U23). En tjej som inspirerar med sina tekniska skills och sin härliga personlighet – direktimporterad från Dalarna.

Berätta, vem är du?

Jag är lagets yngsta medlem med rötterna i landets fulaste stad Borlänge. Numera är jag dock utvandrad och bosatt i Stockholm tillsammans med min sambo. Just nu pluggar jag till sjuksköterska, och närmar mig snart slutet av studietiden. Jag älskar bekymmersfritt cyklande och tror på Power naps som lösningen på det mesta i livet.

Hur länge har du cyklat?

Oj, det är länge! Mitt intresse för cykling började redan i knatteåldern och föll sig ganska naturligt eftersom resterande familjemedlemmar var inbitna cyklister. När jag fyllde elva var det dags att ställa upp i tävlingsklass och sedan dess har cykeln följt med genom livet med undantag förra året, då jag satte cyklandet på paus en stund.

Vad har du för mål 2019?

Jag tycker alltid det är lite jobbigt att sätta upp resultatmål, framförallt nu när jag inte har riktigt koll på formen. Tidigare vintrar har jag försökt utveckla och förbättra inför tävlingssäsongen. Vinterträningen i år har till största del gått ut på att hitta tillbaka till en bra känsla. Det låter kanske klyschigt, men årets mål är att ha roligt på cykeln.

Du är lagets comeback, hur känns det?

Lite extra nervöst faktiskt men samtidigt superkul. Jag känner mig otroligt taggad och motiverad på ett sätt jag inte gjort tidigare. Att jag i år för första gången få vara del av ett team med 9 starka och ambitiösa tjejer höjer peppen inför säsongen ytterligare en nivå.   

Vad lägger du fokus på under säsongen?

Mitt fokus i år kommer att ligga på långlopp (XCM), med SM och Cykelvasan som prioriterade tävlingar. Men också på att ha grymt kul med mina teamisar både på och utanför tävlingsbanorna.

Hur många cyklar har du?

För tillfället huserar jag en MTB, en landsvägscykel för inomhusbruk, en tantcykel och en pendlarhoj. Men snart kommer ytterligare en familjemedlem, en Ransom som är till för hopp och lek i skogen.

Vad har du för tips till den som vill börja cykla?

Fundera på vad du vill få ut av din cykling. Motion, äventyr, nedför, uppför eller annat. Strunta i landsvägscykeln, man mår bättre i skogen. Nej då, skämt åsido – det är individuellt vart man trivs bäst. Annars är det klassiska tipset ett par vettiga cykelbyxor för att skona dom nedre regionerna. Lokala cykelhandlaren och She Rides Community är en bra utgångspunkt för den nye cyklisten.

Du kan följa Felicia på instagram.com/fferner

Related Post