Teampresentation: Elna Dahlstrand

Elna Dahlstrand Team She Rides

Det är dags att presentera åkarna i årets uppställning av Team She Rides. Det har tillkommit tre nya ansikten och laget är större, starkare och har bredare kompetens på alla fronter. Först ut av nio cyklister som kompletterar varandra med hjärta, kärlek och olika grenfokus är Elna Dahlstrand.

Berätta, vem är du?

Jag är en småländsk lantis som bor i ett rött 1700-talshus med röda knutar i skogen mellan Gränna och Huskvarna. Jag älskar starkt kaffe och flowiga stigar, jag frilansar som digital strateg, grafisk formgivare och kommunikatör, föreläser, bloggar och poddar, tror på kärlek och magkänsla och vill smitta ned resten av världen med cykellycka. Jag har varit ambassadör för She Rides nästan ända sedan starten och jag nyper mig ofta i armen för att kolla så det är på riktigt att jag fått möjlighet att köra med tjejerna i teamet i år.

Hur länge har du cyklat?

I år är det faktiskt tio år sedan jag skaffade mig en skogshoj. Då var jag 28 och jag hade i och för sig cyklat ett år när jag var tonåring, på det glada nittiotalet när MTB var nytt och styrena smala – men det låter ju liksom fint att dra till med att man cyklat MTB i tio år, att köra med teamet blir liksom bästa sättet att fira det på.

Vad har du för mål 2019?

Oj, jag har liksom många små delmål. Ett av dem är att bidra till bredd och större startfält i elitklassen och med det målet kom tillfället att köra med Team She Rides och där vill jag bidra med pepp och cykellycka och jobba för att cykelsporten ska bli mer inkluderande. Jag hoppas kunna dra mina lagkamrater och jag hoppas kunna inspirera andra att vilja och våga tävla i olika grenar inom MTB. Och så ska jag ha jäkligt kul.

Du är lagets småbarnsmorsa, hur får du ihop det?

Jag tränar inte lika mycket mängd som de andra tjejerna utan får fokusera mer på kort och hårt. Guided Heroes har lagt mitt träningsschema under vintern och utan det hade det liksom inte gått, det har varit ovärderligt att få ett schema planerat efter mina förutsättningar. Lovis är ett och ett halvt och ibland kör jag distanspass med cykelvagn och ibland nattar jag i cykelkläder för att slänga mig upp på trainern när hon somnat. Men helt ärligt – jag har blivit en bättre cyklist sedan jag fick barn för jag är effektivare med min tid. Kan tilläggas att jag har grym backup från min sambo också, det skulle inte funka utan hans pepp och stöd.

She Rides Elna Dahlstrand

Vad lägger du fokus på under säsongen?

XCO. Det är ju tokigt egentligen eftersom jag är rädd för ungefär precis allting – men jag älskar att köra XCO. Det blir precis så svårt och utmanande som man gör det till och jag blir liksom aldrig mätt på nummerlapp och stökiga banor. Såklart kommer jag att köra en hel del långlopp också – och eftersom jag har en liten hemma prioriterar jag förutom lagets priotävlingar det som är enkelt att åka på, de lopp jag kan dra iväg på över dagen.

Hur många cyklar har du?

NÄSTA FRÅGA. Alltså, det står lite för många cyklar hemma. Elcykel och tantcykel och enhjuling och dirtcykel och en tantcykel till och en cross och en mtb och en mtb till – men jag har faktiskt ingen landsvägscykel as we speak. Jag cyklar dock mest på min Scott Spark RC 900 World Cup just nu – årets tävlingscykel, den är helt fantastisk.

Elna Dahlstrand Team She Rides Void

Vad har du för tips till den som vill börja cykla?

Bara gör det. Börja med det du har, ta en alldeles vanlig cykel och cykla på den och fundera på om du tror att du vill cykla landsväg eller skog. Skit i att det är mycket prylar och grejer att tänka på, du behöver verkligen inte skaffa allt på en gång. Gå med i She Rides community på fejjan och prata med din lokala cykelhandlare – jag lovar att du kommer att upptäcka en värld av gemenskap och utmaning.

Du kan följa Elna på www.elnadahlstrand.se och www.instagram.com/elnadahlstrand

Related Post