She Rides Camp Åre är något speciellt. Med extra guldkant – på allt. Vi tar i från tårna tillsammans med vår partner Carlsberg för att skapa en oförglömlig helg som du kan leva länge på. För oss är gemenskap och glädjen över att utvecklas på cykeln i fokus. En helg som du inte vill missa! 

I år har vi lagt vårt camp i Åre 30 juni till 3 juli. Alltså helgen innan Bike Week startar. Helgen är till för dig som vill njuta av gemenskap, guldkant på tillvaron och samtidigt utvecklas på cykeln. Vi erbjuder två olika inriktningar för helgen – enduro/downhill och mtb/trail. 
 
För enduro är vi otroligt glada över att ha Robin Wallner på plats som ledare och instruktör. Läs mer om honom nedan. 
För mtb/trail har vi She Rides egna otroligt duktiga och inkluderande ledare. Som alltid, har vi Carlsberg på plats och värdskapet står mysiga Fjällgården för. 
 
Välkommen till en oförglömlig helg tillsammans med oss!
 
Upplägg:

Under campet kan du välja mellan två olika inriktningar – Enduro och MTB, läs mer om dem nedan. 

 

Innan campet: Ca 2 veckor innan campet kommer du få ett informationsmail om allt som är bra att veta. 

 Veckan innan campet kommer du få inbjudan till en digitalträff med gruppen du valt. Där får du all information som inte mailats ut innan och också möjlighet att ställa frågor och bolla funderingar. 

 

Under campet: Väl på plats i Åre inleds helgen med en välkomstmiddag under torsdagkväll på Fjällgården. Fungerar livspusslet bättre om du ansluter först fredagsmorgon, så meddela det vid anmälan. 

 

Efter en god natts sömn i de drömlika sängarna på Fjällgården – är det dags för första dagen. Vi inleder med hotellfrukost och samlas sedan utanför fjällgården med cyklarna redo.

Därefter startas varje dag efter frukost, med ett intruktörslett block fram till lunch. På eftermiddagen är fjället ditt – med tid för att du ska ha en chans att praktisera det du lärt dig på förmiddagen, återhämta dig och njuta av Fjällgårdens spa eller ta dig till fots på fjället. 

 

Varje dag avrundas med en obligatorisk gemensam afterbike, signerad Carlsberg, därefter fortsätter vi med gemensam middag.

 

Torsdagkväll

19:00 Välkomstmiddag på Fjällgården 

20:30 ca snabb genomgång MEK 

(meddela om du inte kan delta förrän på fredagen) 

 

Fredag

07:00-09:00 Frukost

09:30 Block 1 Enduro & Trail (olika grupper)

12:30 Lunch

Eftermiddagen har du fri att träna på det du lärt dig under fm, upptäcka fjället på egen hand eller kanske bara lägga benen i högläge.  

17:30 Obligatorisk afterbike signerad Carlsberg

19:00 Middag

 

Lördag

07:00-09:00 Frukost

09:30 Block 2 Enduro & Trail (olika grupper)

12:30 Lunch på fjället

Eftermiddagen har du fri att träna på det du lärt dig under fm, upptäcka fjället på egen hand eller kanske bara lägga benen i högläge.  

17:30 Obligatorisk afterbike signerad Carlsberg

19:00 Middag

ca 20:30 Filmvisning Niklas Wallner Production

 

 

Söndag

07:00-09:00 Frukost

09:30 Block 3 Enduro & Trail (olika grupper)

12:00 Lunch & Avslut

 

Det här ingår: 

Boende på Fjällgården i dubbelrum. Vill du ha singelrum, ange det vid anmälan (extra kostnad tillkommer).

Välkomstmiddag, frukost, lunch och middag på Fjällgården.

Afterbike med guldkant (alkoholfria drinkar ingår).

Instruktörsledda pass som lyfter din cykling till nästa nivå samt (sa vi?!) afterbike, förstås.

För dig som vill stanna kvar till Bike Week finns det såklart möjlighet att förlänga din vistelse, prata direkt med Fjällgården så hjälper de dig.


Det tillkommer kostnad för trailpass (200kr) och väljer du enduro/downhill som inriktning så tillkommer kostnad för liftkort.

Du köper dem enklast online på Skistar på plats i en SkiStarshop i Åre eller Björnen. TrailPasset hämtas sedan ut i en Pick-Up box i Björnen. TrailPassen möjliggör fortsatt utveckling och underhåll av lederna med fokus på hållbarhet för natur, markägare och gäster – vilket vi tycker är bra! och ansvarar själv att ha ett giltiga kort vid Campets start.


Vi förbehåller oss rätten att flytta cyklister mellan grupperna om vi anser att det behövs för gruppens utvecklingskurva och säkerhet.

  

Datum: 30 juni – 3 juli

Pris: 5530 sek.

Avbokningsregler: kan avbokas fram tom den 22 juni.

Anmälan sker via mail till info@fjallgarden.se – märk mailet med SHERIDES.  

Inriktning enduro

Det är inget snack om det – vi är ”blow away” över att ha Robin Wallner som instruktör på vårt camp i Åre.
 

Robin Wallner, aka Åre-local, har varit professionell utförscyklist i nästan 15 år. Robin har en minst sagt ”ganska” gedigen samling meriter –  EM-guld i downhill, pallplatser i enduro world series och ett gäng sm-guld i bagaget (har du inte koll på Robin kan det vara värt att kolla googla honom).

 

När Robin inte tävlar gillar han även att hjälpa andra utvecklas på cykeln och ha kul på berget. Han har genom åren både hållit egna camps, privata clinics och tränar numer även ett par andra cyklister på högsta nivå. Att Robin både hittar på Åreskutan och kan hjälpa er att slipa på cykeltekniken oavsett nivå, är nåt som kan garanteras.

 

Robin Wallner kommer vara vår instruktör för endurogruppen under She Rides Camp Åre. Han är en otrolig cyklist och pedagog och har du någon gång velat vässa dina skills på cykeln, är det nu du har chansen. För att du ska få ut det mesta av helgen  måste du ange vid anmälan att du vill köra enduro. Du kommer då knipa en av platserna i Robins grupp.

Forts. inriktning enduro

Viktigt: Under helgen kan du byta från endurogruppen, men inte till den. Du bör ha några års cykelvana på trail och inte katogisera dig själv som nybörjare. 

 

För att kunna hänga med i Robins grupp ska din cykel vara heldämpad med minsta slaglängd 130 mm.

 

Övrig utrustning; fullfacehjälm och vi rekommendera minst knäskydd. 

Vi förbehåller oss rätten att flytta cyklister mellan grupperna om vi anser att det behövs för gruppens utvecklingskurva och säkerhet.

Mtb & trail 

Vi längtar efter att häng på skutan och varva dagarna med att cykla naturlig stig runt skutan och hänga en hel del i Björnen för att slipa på allt som alla behöver oavsett nivå.

 

Vårt camp i Åre tillsammans med Fjällgården, Carlsberg och Skistar är en helg som innehåller allt som lockar upp till äventyr och gemenskap.

Du kommer får cykla trails, njuta av flowiga bygga leder och slipa på dina skills med kompetenta ledare.

forts. inriktning mtb/trail

 

Appro på nivåer – vi kommer dela in inriktningen i våra olika grupper – gul, blå och rosa. Du hittar mer om dem här.

 

Det finns alltså  en grupp för nybörjare, medelnivå och avancerad. Du anger vilken du tillhör vid anmälan för att underlätta planeringen för oss.

 

Under förmiddagarna kommer du cykla instruktörsledda pass för att sedan under eftermiddagarna få möjlighet att cykla själv, slipa på det vi gått igenom och gjort under förmiddagen eller bara ladda om batterierna njuta av fjället på egen hand.

 

Vi rundar av varje dag tillsammans med den alla andra grupper  med en obligatorisk ”afterbike” där Carlsberg står för dryck innan det är dags för middagen.