Så blir du en bättre cyklist 2019

  • Home
  • Så blir du en bättre cyklist 2019
[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″][image_with_animation image_url=”17719″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Så blir du en bättre cyklist 2019

[divider line_type=”No Line” custom_height=”25″]

Eventet är FULLBOKAT – men vi gör allt för att få plats med alla som vill vara med. Vill du komma skicka ett mail till jessica@jessicaclaren.com.

SCHEMA

[divider line_type=”No Line” custom_height=”25″]

FREDAGEN den 23 november

Du är hjärtligt välkommen till 2018 inspirationshelg för cykelåret 2019. Vi håller eventet i Stockholm på Scandic Down Town Camper.

Du behöver inte vara medlem i She Rides CK för att delta under lördag och söndag men för att delta under fredagen krävs medlemskap. Detta kan du lösa på plats eller innan. Enklaste vägen är via att skicka ett mail till ck@sherides.se

Fredagen är kostnadsfri för alla She Rides CK medlemmar.

19:30-21:00 TRÄNING FRÅN TJEJ TILL KVINNA

Alice Andersson (Down Town Camper)

Föreläsningen hålls i samarbete med SISU och kommer innefatta hur du som kvinna kan anpassa din träning för att få ut bäst resultat och prestation när det gäller. 

Fika till självkostnadspris 150 sek/person under fredagen. Ingår under lördag-söndag.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”25″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”25″]

LÖRDAGEN den 24 november

10:45-11:45 CYKLA PÅ RIKTIGT INOMHUS

Jessica Clarén (klassen hålls på Studio l’Echelon)

13:00-16:00 BLI EN BÄTTRE CYKLIST

Mattias Reck (Down Town Camper)

14:30-15:00 Fika
16:45-18:00 SAMLA KRAFTEN Å BLI BÄST

Anders Grönqvist (Downtown Camper)

[divider line_type=”No Line” custom_height=”25″]

SÖNDAGEN den 25 november

10:45-11:45 CYKLA PÅ RIKTIGT INOMHUS

Jessica Clarén (klassen hålls på Studio l’Echelon)

13:00-16:00 VÄRLDENS BÄSTA MIG

Emma Johansson (Down Town Camper)

14:30-15:00 Fika
16:15-17:00 FJÄLLTUREN & She Rides APPROVED Races

Fjällturen & She Rides (Down Town Camper)

TRÄNING FRÅN TJEJ TILL KVINNA

Kvällens föreläsare Alice Andersson läser Idrottsvetenskap på Högskolan i Halmstad och tävlar själv landsvägscykel på landslagsnivå. Hon började intressera sig för kvinnospecifik träning när hon började studera på högskolan, då hon upptäckte att den mesta litteraturen grundade sig på studier på män. Hon valde då att själv leta reda på fler studier på kvinnor, och sammanställa det för fler att ta del av.

På senare år har frågan om den kvinnliga fysiologin och träning lyfts mer och mer, med studier som undersöker inte bara menscykelns påverkan på prestationsförmågan, men också vilken effekt preventivmedel ger på träningen. Men hur tillämpar man dessa upptäckter i praktiken? Och hur kan man som ung tjej hantera idrottens och omvärldens oförenliga krav på en växande kropp och fortfarande tycka det är kul att idrotta? Detta kommer Alice prata om under föreläsningen.

Målgrupp: Unga idrottsaktiva tjejer, kvinnor, partners, tränare och föräldrar

 

Alice Andersson

Alice tävlar landsvägscykel för Team Crescent D.A.R.E. och Svenska Landslaget, med etapplopp som favoritdisiplin och hon har ett stort intresse för tränings- och prestationslära.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″]

FRÅN VÄRLDSELIT TILL VINTERTRÄNING

Det Mattias inte vet om hur du blir bra på att cykla, är inte värt att veta. Så enkelt är det. Han gör cyklister på elitnivå till den glada motionären bättre. Mattias kommer har två olika inriktningar på sitt föredrag.

Innan fikat:

Hur du bör tänka och träna, oavsett var du befinner dig och ge förståelse för hur kroppen fungerar och vilka krav som ställs på dig vid uthållighetsidrott.

Efter fikat:

Kommer Mattias prata om livet som proffstränare och hur det är att träna yttersta världseliten.

 

Mattias Reck

Med fingertoppskänsla, effektkurvor och ett intensivt tankearbete tränar han den yttersta världseliten. Han är tränare i Trek-Segafredo och headcoach på Guided Heroes. Mattias är karismatiskt och en otrolig pedagog och föreläsare.

VÄRLDENS BÄSTA MIG

KARRIÄREN  & STYRKETRÄNING FÖR CYKLISTER

2007 började Emma köra styrketräning som komplement till cykling och då började också resultaten komma. Emma kommer berättar om varför. Ge oss insikt i vad som behövs för att ta sig till yttersta världseliten och varför just styrketräningkan vara ett viktigt komplement för att utveckla dig på cykeln.

 

Emma Johansson

Har en imponerande meritlista att visa upp och är absolut en av de främsta cyklister Sverige haft. Bland annat har hon två OS-silver i linjelopp, från Peking 2008 och Rio 2014. Därtill har hon två VM-silver och tog sig även upp som världsetta i april 2016.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″]

SAMLA KRAFTEN Å BLI BÄST

Varje morgon vill jag dra över täcket över huvudet och låta det där som gnager i mig försvinna så en ny morgon kan gro. Socker, Fett, Snus, Alkohol, Morfin, Spel, Bli bäst, Rutiner eller bara gråta och inte göra ngt alls. Alla är dom val jag kan ta till i min laddade morgonstund.De få rationella valen är enkla men vem fan är rationell 05:00 på morgonen? Dessutom är det kanske bästa valet för mig så irrationellt man kan tänka sig.

Min drivkraft är att bli bäst å det är en kraft jag inte kan sudda ut, när jag samtidigt varje morgon lider av ångest och i hela perioder ren depression motarbetas mina innersta önskningar konstant. I min fantasi önskar jag att jag bara kunde få vara ”normal” men det säger emot hela min natur och förblir just en fantasifull dröm.

 

Mitt namn är Anders Grönqvist

Jag har varit Sveriges och kanske Nordens mest talangfulle ungdomscyklist Jag har varit en av Mamma Scans bäste köttbullsförpackare. Jag har varit en av Schenkers bäste paketplockare och truckförare Jag har varit professionell cyklist och cyklat snabbare än Ivan Basso (En gång) Jag är entreprenör och försöker skapa den bästa cykelservicen i världen Jag har världens bästa familj I den här föreläsningen öppnar jag för första gången dörren officiellt till min mörka verklighet som både är mitt paradis och mitt helvete.

Det blir en naken sanning med en förhoppning om att ge dig verktyg och mod att kasta dig ut i drömmarnas värld, trots att det inte alltid känns helt rätt och tryggt. För är det nåt jag kan så är det att drömma mig mot framgång, och en hel del gånger har det lyckats ganska bra.

CYKLA PÅ RIKTIGT INOMHUS

Cykelpasset kommer köras på den nyöppnade och enda dedikerade cykelstudion Studio L’Echelon i Stockholm. Klassen är effektbaserad och har ett upplägg som du kan ta med dig hem och köra inomhus under vinterträningen.

Jessica Clarén

Jessica är en av Sveriges mest erkända instruktörer. Hon har jobbat i träningsbranschen i 20 år och har utbildat och inspirerat instruktörer över hela världen.  Från cykelsalen tog Jessica sig ut på en ”riktig” cykel och blev helt biten av att köra på både asfalt, men främst i skogen och är idag elitaktiv. I bagaget har hon förutom flera instruktörs- och PT-utbildningar även flera års universitetsstudier där hon har en härlig blandning av nutrition, idrottsmedicin, kemi och fysiologi.

Jessica är grundaren till She Rides, Team She Rides och också Strong Her ambassadör och coach hos Guided Heroes.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”400″]
[divider line_type=”No Line” custom_height=”100″]

Pris lördag -söndag

995:-  (medlem i She Rides CK 795:-)

I priset ingår fika under föreläsningarna samt ett av pass med Jessica på Studio L’Echalon (vi har begränsat antal platser pga av cyklarna).

Du kommer till att tilldelas plats antingen på lördagen eller söndagen. Har du specifikt önskemål om dag, ange det vid bokningen. För önskemål om specifik dag för “Cykla på riktigt” skicka mail till jessica@sherides.se – märk mailet med 24-25 nov i ämnesraden.

Pris enbart en av dagarna

(lördag eller söndag – ange dag vid bokning)

695:-

 

Pris fredag

Gratis.

Enbart tillgänglig för medlemmar i She Rides CK. Medlemskaps kan lösas innan eller på plats. Anmälan genom mail till jessica@sherides.se.

[divider line_type=”No Line” custom_height=”100″]

För att boka din plats

Swisha anmälningsavgiften till: 1234542130

Ange namn och email i meddelandefältet.

Frågor?

Välkommen att höra av dig till Jessica på jessica@sherides.se.

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”25″]

Scandic Downtown Camper

Brunkebergstorg 9
Stockholm

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”25″]

Studio L’Echelon

Nybrogatan 74
Sthlm
www.studiolechelon.com

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”25″]