She Rides X Carlsberg

Så blir du en bättre cyklist 2021

7 november Göteborg

She Rides X Carlsberg

SÅ BLIR Du
EN BÄTTRE CYKLIST 2021

Viktig information 

Efter rådande restriktioner i Västra Götaland är eventet framflyttat och nytt datum TBD. Vi tar emot intresseanmälningar för kommande datum via jessica@sherides.se

Den här dagen är för dig! Vi vill tillsammans med dig ge inspiration och motivation som räcker hela vägen genom hösten in i 2021 och framåt. Dagen är fylld med underbar härlig energi och innehållet är skräddarsytt för att ge byggstenar för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid på sadeln. 

 

Vi kommer till att vara på nyöppnade och extraordinära Brick Gym. Fantastiska rymliga, nyrenoverade lokaler där varje del är handplockad för att skapa någonting alldeles unikt.

 

I och med COVID-19 kommer eventet vara begränsat till ett maxantal på 30 personer. Så skynda och boka. Hur du bokar hittar du längst ned på sidan, kan du inte hålla dig mailar du nu direkt till jessica@sherides.se

 

 

Vi ser framemot en fantastisk dag tillsammans på västkusten! 

SCHEMA

7 oktober She Rides X Carlsberg
 • INTRODUKTION & VÄLKOMMEN
  09:30-10:00
  SHE RIDES
 • Grundträning med effekt
  10:00-11:45
  med Jessica Clarén
  WORKSHOP & CYKELKLASS
 • LUNCH
  12:00-13:00
  I loungen
 • Styrketräning för cyklister
  13:00-14:00
  Wenche Heggestuen Norén
  Föreläsning / Workshop
 • Nutrition för cyklister
  14:30-15:30
  Tobias Christensson - Maurten
  Föreläsning
 • Så blir du en bättre cyklist 2021
  15:30-17:00
  Mattias Reck - Guided Heroes / Trek Segafredo
  Föreläsning

09:30 - 10:00

INTRO & VÄLKOMMEN: SÅ BLIR DU EN BÄTTRE CYKLIST 2021

Vi hälsar välkomna och boostar er tillsammans för en innehållsrik och givande dag på Brick tillsammans med She Rides X Carlsberg. 

10:00-11:45

KLASS: THE POWER OF CYCLING

Du introduceras till att cykla med effekt och är du redan bekant med watt så får du extra kött på benen. Klassen inleds med teori som sedan appliceras praktiskt under klassen. På Brick Gym finns en makalös cykelssal som kommer ge dig en upplevelse utöver det vanliga. 

Föreläsare & Coach

Jessica Clarén

COACH & SHE RIDES GRUNDARE  

Jessica Clarén – grundaren av  She Rides. Sedan 2014 har hon satsat stort på att få in fler tjejer i cykelsporten och förändra sporten till att bli mer jämställd och att sätta förutsättningarna för att alla ska få utöva sporten på lika villkor. Jessica driver elitlaget Team She Rides pwrd by Scott. Hon är också coach hos Guided Heroes, utbildare & inspiratör i träningsbranschen sedan slutet av 90-talet och en driven entreprenör. Under 2000-2016 var hon även Nike Master Trainer och arbetade över hela världen med träning och hälsa och fick den fina nomineringen och vann också branschpriset Guldhjärtat.

 

Jessica är en eldsjäl inom träningsbranschen och har genom åren alltid strävat efter att vara nytänkande och bana väg för andra. 

12:00-13:00

LUNCH

13:00-14:00

SPORTSLAB: Styrketräning för cyklister

Styrketräning och skadeförebyggande träning

för cyklister

En föreläsning och workshop om hur du aktivt kan arbetat och träna för att få ut mer av din cykling och hålla kroppen skadefri. 

Föreläsare & Coach

Wenche Heggestuen Norén

Sjukgymnast och ägare av Sportslab

Wenche har jobbat över tolv år som fysioterapeut och redan de första åren började cyklisterna droppa in. Hon brinner för det skadeförebyggande arbetet, ett intresse som också bottnar i egna erfarenheter. Bakom sig har Wenche en aktiv idrottskarriär och som ung tävlade hon i längdskidåkning i Norge parallellt med motionscykling. Men skadorna satte stopp.

Sportslabs koncept handlar om att rehabilitera och förebygga skador hos uthållighetsidrottare, specifikt cyklister och löpare, och möta patienternas individuella behov så optimalt som möjligt.


“Vi följer våra idrottare hela vägen in i mål. Friskare och förhoppningsvis starkare än innan skadan.”

14:30-15:30

NUTRITION: Så äter du som cyklist

Nutrition och optimering för cyklister

En föreläsning för att ge dig smarta verktyg att optimera dina förutsättningar oavsett vad du har för mål och ambitioner på sadeln. Behövs det extra energi? Hur äter du bäst? Timing? Är några av de frågor Tobias kommer ge svar på. 

Föreläsare & Coach

Tobias Christansson

head of sports nutrition på maurten

Han kan allt och lite till om hur man optimerar kroppen. Vad den vill ha under ansträngning och hur du kan hjälpa den på traven.

 

Tobias jobbar på vardaglig basis som Head of Sports Nutrition på Maurten och är en av de som ligger bakom världens mest omtalade sportdryck. Den som många proffs har i flaskan fast det står något annat på just själva flaskan. 

16:00-17:30

FÖRELÄSNING: SÅ blir du en bättre cyklist

Så blir du en bättre cyklist 2021 och framåt

Det Mattias inte kan eller har koll på är förmodligen inte värt att kunna. Han ger dig alla tips som är värda att ha med hur du optimerar och tränar smartast. 

Föreläsare & Coach

MATTIAS RECK

GUIDED HEROES och coach TREK SEGAFREDO

Mattias Reck är ett högprofilerat namn som tränare inom cykelsporten. Och Sveriges nog mest meriterade cykelcoach. Till vardags är han proffstränare för både dam- och herrlaget i Proffslaget Trek-Segafredo. Han är headcoach och en av grundarna till Guided Heroes.

 

Sedan en tid tillbaka har han, trots att han inte kan åka skidor, även ett samarbete med längdskidåkarna Calle Halvarsson och Lina Korsgren.

 

Mattias är otroligt pedagogisk och blandar sina föreläsningar med skånsk humor och gör det invecklade lätt att förstå. 

Frågor och svar

ALLA som är intresserade av konditionsidrott och främst cykel. Passar alla cyklister vare sig du cyklar mtb eller landsväg. 

Nej men våra medlemmar har ett billigare pris och du kan bli medlem i samband med att du registrera dig för att stötta vår verksamhet och såklart, bli medlem i en enormt härlig och häftig förening. Du är både efterlängtad, behövs och hjärtligt välkommen som medlem. För att bli medlem mailar du enklast eva@sherides.se. 

Alla är hjärtligt välkomna såklart! Först till kvarn gäller! 

Yes, lunch ingår i priset. Ange eventuella allergier i anmälan. 

HITTA TILL BRICK

Brick
August Barks gata 10,
421 32 Västra Frölunda

 

 • She Rides CK medlem

  Som medlem i She Rides har du rabatterat pris.
  Medlemsskap kan lösas vid anmälan.
  Lunch ingår i priset.

  395kr
 • Ordinarie anmälan

  Lunch ingår i priset.

  745kr

Så här anmäler du dig 

 

Skicka ett mail till jessica@sherides.se med ämnesraden “7 nov”. Du får ett vändande mail tillbaka med uppgifter om betalning. När din betalning är mottagen har du en plats och nytt mail skickas ut.