Det finns en urkraft i att inse att ingen är stark ensam i motvind. Det är därför vi tillsammans skapar She Rides och välkomnar dig in i gemenskapen.

Kontakta oss 
Alla funderingar och frågor är välkomna!

Medlemsskap:
medlem@sherides.se

Allmänna frågor CK:
ck@sherides.se

Allmänna frågor She Rides:
jessica@sherides.se

Teampresentation: Elna Dahlstrand

Det är dags att presentera åkarna i årets uppställning av Team She Rides. Det har tillkommit tre nya ansikten och laget är större, starkare och har bredare kompetens på alla fronter. Först ut av nio cyklister som kompletterar varandra med hjärta, kärlek och olika grenfokus är Elna Dahlstrand.

Berätta, vem är du?

Jag är en småländsk lantis som bor i ett rött 1700-talshus med röda knutar i skogen mellan Gränna och Huskvarna. Jag älskar starkt kaffe och flowiga stigar, jag frilansar som digital strateg, grafisk formgivare och kommunikatör, föreläser, bloggar och poddar, tror på kärlek och magkänsla och vill smitta ned resten av världen med cykellycka. Jag har varit ambassadör för She Rides nästan ända sedan starten och jag nyper mig ofta i armen för att kolla så det är på riktigt att jag fått möjlighet att köra med tjejerna i teamet i år.

Hur länge har du cyklat?

I år är det faktiskt tio år sedan jag skaffade mig en skogshoj. Då var jag 28 och jag hade i och för sig cyklat ett år när jag var tonåring, på det glada nittiotalet när MTB var nytt och styrena smala – men det låter ju liksom fint att dra till med att man cyklat MTB i tio år, att köra med teamet blir liksom bästa sättet att fira det på.

Vad har du för mål 2019?

Oj, jag har liksom många små delmål. Ett av dem är att bidra till bredd och större startfält i elitklassen och med det målet kom tillfället att köra med Team She Rides och där vill jag bidra med pepp och cykellycka och jobba för att cykelsporten ska bli mer inkluderande. Jag hoppas kunna dra mina lagkamrater och jag hoppas kunna inspirera andra att vilja och våga tävla i olika grenar inom MTB. Och så ska jag ha jäkligt kul.

Du är lagets småbarnsmorsa, hur får du ihop det?

Jag tränar inte lika mycket mängd som de andra tjejerna utan får fokusera mer på kort och hårt. Guided Heroes har lagt mitt träningsschema under vintern och utan det hade det liksom inte gått, det har varit ovärderligt att få ett schema planerat efter mina förutsättningar. Lovis är ett och ett halvt och ibland kör jag distanspass med cykelvagn och ibland nattar jag i cykelkläder för att slänga mig upp på trainern när hon somnat. Men helt ärligt – jag har blivit en bättre cyklist sedan jag fick barn för jag är effektivare med min tid. Kan tilläggas att jag har grym backup från min sambo också, det skulle inte funka utan hans pepp och stöd.

She Rides Elna Dahlstrand

Vad lägger du fokus på under säsongen?

XCO. Det är ju tokigt egentligen eftersom jag är rädd för ungefär precis allting – men jag älskar att köra XCO. Det blir precis så svårt och utmanande som man gör det till och jag blir liksom aldrig mätt på nummerlapp och stökiga banor. Såklart kommer jag att köra en hel del långlopp också – och eftersom jag har en liten hemma prioriterar jag förutom lagets priotävlingar det som är enkelt att åka på, de lopp jag kan dra iväg på över dagen.

Hur många cyklar har du?

NÄSTA FRÅGA. Alltså, det står lite för många cyklar hemma. Elcykel och tantcykel och enhjuling och dirtcykel och en tantcykel till och en cross och en mtb och en mtb till – men jag har faktiskt ingen landsvägscykel as we speak. Jag cyklar dock mest på min Scott Spark RC 900 World Cup just nu – årets tävlingscykel, den är helt fantastisk.

Elna Dahlstrand Team She Rides Void

Vad har du för tips till den som vill börja cykla?

Bara gör det. Börja med det du har, ta en alldeles vanlig cykel och cykla på den och fundera på om du tror att du vill cykla landsväg eller skog. Skit i att det är mycket prylar och grejer att tänka på, du behöver verkligen inte skaffa allt på en gång. Gå med i She Rides community på fejjan och prata med din lokala cykelhandlare – jag lovar att du kommer att upptäcka en värld av gemenskap och utmaning.

Du kan följa Elna på www.elnadahlstrand.se och www.instagram.com/elnadahlstrand

Processed with VSCO with m5 preset

Mallorca: the MTB / Team She Rides – version

Hej! Ingrid från Team She Rides här. Jag är först ut om att skriva ett inlägg på vår teamblogg. Jag tänkte börja med att berätta om en fantastisk resa jag just varit på med delar av laget. Under tio dagar var jag, Sue och Hanna på Mallorca och närmare bestämt Port de Sollér där vi hade vårt base camp. Det har varit en strålande vecka med mycket sol och cykel – främst på MTB.

“Ta med MTB till Mallorca? Går det?” Kanske är det första ni tänker.

Eftersom mitt och lagets främsta fokus är MTB och långlopp i år var det inget svårt val att ta med min Scott Spark ner till ön i år. Det är andra året som jag väljer att packa ner min MTB före landsvägscykeln i cykelväskan.

Och även om de flesta relaterar Mallis till att cykla mil genom böljande landskap och i berg på landsvägshoj skulle jag svara att: ja – ön upplevs nästan bättre från en MTB än från en landsvägscykel. Jag ska förklara! Och eftersom jag är ingenjör använder jag mig gärna av siffror.

Antal cyklade höjdmeter: 12 000 på nio dagar. Då var sex av dessa dagar på MTB. Tre på landsväg. På bilden ovan syns Bunyola – Orient – stigningen som är en klassiker. Bilden är dock tagen några hundra meter från landsvägen. Det fina med att köra över nämnda pass på stig/grusväg är att toppen ligger högre belägen än asflatsversionen.
Längsta tur på MTB: 5,5 h, 2000 höjdmeter och 67 kilometer. Den kräsne kan alltså göra matematiken här och inse att det inte blir några rekord gällande hastighet. För så är det när man cyklar MTB på okända sträckor. Även om jag lagt timmar på att kolla kartor, läsa på forum, stalka folk på Strava mm är det riktigt svårt att hitta lätt tillgänglig stig som inte har partier av stök och bök (läs: undertecknad klarar inte av att cykla över detta), staket och diverse andra hinder. Men vem bryr sig om hur snabbt en cyklar i Mars? På bilden ovan cyklar jag uppför Puig Major, “Piggen”, och det går inte snabbt, men det var efter en fantastisk runda som även ledde över Sa Calobra på just stig.
Antal bekantskaper med lokala djur: oändliga! Och väldigt många fler än vad det hade kunnat bli om vi endast hållt oss till vägarna. En av de coolaste upplevelserna jag hade under veckan var när jag och Hanna träffade på en flock med vildhästar. Detta var i “vildmarken” (OBS, min sambo skrattade åt mig när jag sa detta, vi var ändå bara någon timme från civilisationen) mellan Sollér och Sa Calobra.
Antal tagna foton: ett tusental! Det blir mycket skämt om att det emellanåt skapas mer conent än cyklas kilometrar när Team She Rides är ute på tur. Det ligger något i det och det är allt som oftast någon som har en telefon, redo för att plåta, i högsta hugg, snarare än att någon inte har det. Och jag är väldigt glad över att det är så. Finns ingenting som är lika glädjande som att bläddra bland mängder av bilder, dvs fina minnen, när resan är över. Som nu: när regnet smattrar mot rutan och benen är trötta och att de pigga ben jag hade på Mallis förra veckan är ett minne blott. Då räcker de bilderna väldigt långt för att pigga upp humöret.

Over and out! Nu ska benen få vila upp sig och smälta de sammanlagt 34 timmar jag cyklade under nio dagar. Sedan börjar det äntligen dra ihop sig till att styra om grundträning till tävlingsförberedelser. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning! Vi ses.

by jessicaclaren 14 januari, 2019 1 Comment

Starkare tillsammans – följ Team She Rides lagblogg 2019

There are plenty of avenues that businesses can leverage to create brand awareness. A company event is one of them. Event branding allows companies to enhance the awareness they currently enjoy. In fact, event branding…

X