Marika: Skada och passion

Marika är äventyrare och multisportare. Men hon är också cyklist, och tur är väl det. När en skada plötsligt händer är räddningen att det finns mer att ta till för att få leva ut passionen för sportandet. Cykla i skogen istället för att klättra på väggarna.

Jag har inte kunnat löpträna sedan vintern. En segläkt, vanlig, klantig, himla stukning har satt stopp för det. Istället har jag cyklat, massor. Vilket har varit fantastiskt på alla sätt och vis. Älskar cykling, älskar att tävla på cykel, älskar att cykla långt och att cykla fort och till och med lite att göra mig själv kräkstrött på en monark. Det mest fantastiska i denna period av cykelträning är att jag faktiskt har den här passionen i livet och skadan har inte varit så himla deppig som den kunde ha varit om löpning varit det enda som fått mitt hjärta att slå frivolt. Men nu saknar jag multisporten, äventyren och variationen i träningen.

Jag har ändå verkligen fått fundera, ska jag kanske satsa helhjärtat på cyklingen? Se om jag kan bli ännu bättre då? Cykla jämt och bara cykla? Men nej mitt hjärta sjunger för multisporten, för komplexiteten i att faktiskt bli så bra det bara går på så himla många saker. Jag saknar äventyren, jag saknar tävlingarna, jag saknar att ta mig ut i skogen och upp på bergen där inte ens den mest skillade cyklist tar sig fram. I löpningen finns en dimension till av frihet.

Nu är foten bättre, nästan bra. Så pass bra att jag fick möjlighet att starta mitt års viktigaste lopp, EM i solomultisport. Men efter det var det dags att backa igen, skynda långsamt och bygga upp en stark fot, en stark kropp. 4 månader utan löpträning skojas inte bort. Jobbar ju trots allt som coach och även om det är svårt, går det ibland att zooma ut och coacha sig själv.

Och som tur är, under tiden har jag cyklingen och det är mycket cyklande i planeringen framöver. Vad sägs om XCM-SM, Finnmarksturen, Cykelvasan och 1700 km i Kirgizistan? Jag tror att jag klarar mig utan att börja klättra på väggarna.

Följ Marika @idamarika

Följ She Rides @sheridescykelklubb

Fotograf @otto_norin

Related Post