Marika: Laddar för långt

Lördagen den 17 augusti startar Marika och Sue tillsammans Silk Road Mountain Race i Kirgizistan. En bana på 1700 km och 27 000 höjdmeter ska ta dem på Silkesvägen över höga bergspass på upp till 3800m och genom varierande ökenlandskap och genom små avlägsna Yurt byar. Runt 10 dygn, nonstop racing räknar de med. Följ dem och heja på dem för det kommer att behövas. All info längst ner i inlägget.

AR World Series Paraguay 2017 (Staffan Björklund)

Igår var det en tjej som frågade mig:

“Varför? Varför gör du detta? Tycker du att det är kul eller gör du det för att ha något coolt att skryta om?”

Relevant fråga. Legitim. Jag tror att det är nog fler som undrar när galenskaperna presenteras, så kudos till henne för att våga ställa frågan rakt ut. Framförallt tror jag att det är en bra fråga att ställa sig själv då och då. Så att en inte går vilse i allt en håller på med.

Jag har mitt svar på det klara för mig själv. Ja, jag tycker att det är otroligt roligt att cykla, att utmana mig, att leta efter mina gränser, att uppleva storslagen natur och storslagna känslor.

EM Ryssland 2016 (Fredrik Wannerstedt)

Om bara en dryg vecka är det dags för det hittills största äventyret och loppet jag gjort, Silk Road Mountain Race. Jag har gjort stora och långa saker, 7 dygn i Brasiliens djungel nästan utan vatten, 6 dygn upp och ner för vulkaner och berg på Reunion, 3 dygn i maxfart kring och i Ryska sjön Ladoga. Men detta är första gången jag ska göra något jag faktiskt inte vet om jag kommer att klara. Det är långt, det är hårt, det är på hög höjd, det är svårt med sömnstrategi, det är krångligt med mat, lampor, batterier och reservdelar. Det kommer att göra så himla ont. I fötterna, i benen, i ryggen, kanske i handlederna och mycket i de nedre regionerna. Jag tror att alla cyklade mil, timmar på stig och väg, uppför nerför och släpande av cykeln är nog. Inte bara i sommar eller i år. Utan alla dagar på cykeln under många år.

Träning (Otto Norin)

Framförallt kommer det att vara roligt och mäktigt. Det kommer att vara en stark upplevelse genom vackra, annorlunda landskap och alla känslor kommer att vara starkare än vanligt. När du tävlar eller äventyrar så länge kommer alla känslorna fram tydligare. Ett filter, ett skal eller skydd suddas ut och försvinner och glädje och djupa dippar avlöser varandra i oväntade vändningar. Därför gör jag detta, därför vill jag utmana mig bortom vad jag vet är möjligt. Därför vill jag stå med en miljon fjärilar i magen i Bisjkek med 1700 km framför mig. Därför vill jag ge mig själv möjligheten att stå med ett lyckorus och tårar av glädje och lättnad i Cholpon Ata med 1700 km bakom mig och en kropp som gett mig allt den kan.

Följ Marika @idamarika

Följ Sue och Marika på Silk Road Mountain Race: Live tracker

Related Post