Lida Loop – lerfest delux!

Så var det dags för Lida Loop och andra deltävlingen i Långloppscupen. Vilket visade sig bli en riktigt lerig historia. Det var Sandra och Ingrid som representerade Team She Rides för dagen. Här kommer Sandras race report.

Fokuserad 🙂 Foto: Cykelkanalen.se

När väckarklockan ringde på söndagsmorgonen så smattrade regnet på rutan… Väderleksrapporten hade sagt att det skulle bli regn men jag hoppades ändå att de skulle ha fel. Väl framme vid Lida friluftsområde plockade jag ut cykeln ur bilen och gjorde ett tappert försök att värma upp! Tappade humör lite, avskyr verkligen när det regnar innan start, bryr mig oftast inte om det börjar regna när tävlingen väl är igång. Träffade upp Ingrid från teamet precis innan start. Det var ett stark startfält som stod uppradade till start och jag var verkligen glad att vi damer hade fått egen start och möjlighet att tävla på lika villkor. Tummen upp till arrangörerna!!

Startbacken! Foto: Cykelkanalen.se

Starten gick och jag kom iväg bra uppför skidbacken och passerade krönet som 4-5 dam. Tänkte att de var bra att hålla sig långt fram i klungan så man var med när det väl började spricka upp i fältet. Första loopen var snabb och ganska lätt-åkt och det var en ganska stor tätklunga som höll ihop. Det var först mot slutet av loopen när vi gick in på stig som fältet började spricka upp.

Loop 1. Foto: Cykelkanalen.se

Väl inne på loop 2, den mest tekniska delen på banan så var vi bara 4 kvar, jag, Stenerhag, Bergman, Thelberg. Regnet från morgonen hade gjort sitt, stenar och rötter var väldigt hala. Där kände jag mig väldigt stark och tekniken funkade riktigt bra!

Loop 2. Foto: Cykelkanalen.se
På väg ut på loop 3. Foto: Cykelkanalen.se

På slutet av loop två kom ett par rejäla stigningar och jag kände att benen stumnade ordentligt! Väl ute på loop tre tappade jag trion framför mig i en brant backe med ca 20 km kvar till mål. Kampen började med att försöka jaga ikapp men samtidigt inte bränna mig totalt för att kunna hålla min placering… hade ingen aning om hur långt efter de andra damerna var. Lyckades hålla min 4e plats in i mål, ca 1,5 min upp till 3e platsen. Nöjd och glad över min placering, fanns inte mycket jag kunde gjort annorlunda med facit i hand 🙂 Ingrid rullade in på en fin topp 10 placering. Det var riktigt kul att se alla tjejer på startlinjen, damklasserna växer så det knakar!!

Pallen 🙂 Foto: Cykelkanalen.se

Related Post