Laget före jaget ❤️

Att finnas i ett sammanhang är något alla människor behöver. Att känna tillhörighet och bekräftelse. Det är ett av alla primära behov vi som människor har och ett extremt viktigt sådant för att vi ska fungera. Att hålla på med en sport i ett större omfång gör att genom säsongen kan känslorna storma och då är sammanhanget så viktigt och känslan av tillhörighet och att man duger bortom prestation och guldmedaljer en av de viktigaste att lyfta fram.

Vi är 9 olika individer i laget. Alla med olika personlighet och styrkor. Varenda en av lagets nio åkare är också otroliga medsystrar och fantastiska människor. Tillsammans har vi en otrolig sak gemensamt, värmen och omtanken till våra medsystrar och kärleken till sporten och viljan att dela den med andra. Vår styrka ligger i det som vi gör för varandra och andra, på olika sätt. Att vi tillsammans lyfter, peppar varandra, i medvind och motvind. För vi har såklart både och. Ibland blåser det lite mer på ena hållet och ibland lite mer på det andra. Och i ljuset av någons framgång kämpar någon i motvind mot skador och oflyt. Där, just då, tillsammans inspirerar vi på riktigt. När livet brottas med oss är det så enormt viktigt att ta armkrok och lyfta blicken och när framgången och en guldmedalj eller pallplats är där, fira den och lyfta allas delaktighet.

Vi är ett lag som bortom prestation vill främja ett sunt förhållningssätt till att leva nära en sport som ibland ställer saker och livet på sin spets när man jonglerar heltidsjobb, mammroller, studier och livet i stort med att försöka njuta på tävlingsbanan. I slutändan är det resan mot målet – resan tillsammans – och ringarna som bildas på vattenytan av en vänliga klapp på axeln, en kram, ett peppande ord och den där blicken och känslan att DU duger precis som du är, som är det viktiga och som gör alla resultat ännu mer värda att fira.

Tack Ingrid, Elna, Sue, Marika, Felicia, Sara, Sandra och Hanna – för att vi tillsammans gör mer än bara är ett lag.

Related Post