Share the trail with a bell

Share the trail with a bell

På den tiden när det gick att resa fritt så var She Rides i Schweiz med ett härligt gäng. Där på alpsluttningarna delade vandrare, löpare och cyklister på stigarna. Väldigt likt hur det ser ut på många ställen här hemma i Sverige. Den sommaren var första säsongen i Schweiz då det var officiellt sanktionerat för cyklister att använda alla de vandringsstigar som fanns uppmärkta på berget, där fotgängarna hade företräde.

 

Tjusningen med att cykla MTB är att få glida fram nästintill ljudlöst i skog och mark men medför också samtidigt lite av ett problem. Alla andra som rör sig i naturen kanske inte uppskattar när vi dyker upp, till synes, från ingenstans.

Schweizarna är kända för sina klockor, både de som håller ordning på tiden och de som kreatur har runt halsen för varsko omgivningen var de befinner sig. De sistnämnda togs fasta på och gjordes i ett format som passar utmärkt på ett cykelstyre, lagom diskret men ändå väldigt bra för att höras när vi kommer rullande på stigarna. Jämfört med en vanlig ringklocka en så mycket vänligare variant på ljud för att varsko sin omgivning. När man vill smyga fram eller bara inte vill lyssna på klockan konstant går kläppen att låsa med en magnet så det blir så man kan lyssna på hjulens ljud mot underlaget och skogens alla läten.
Med hem från alpresan följde några klockor som vi sedan dess har cyklat runt med och fått väldigt glädjande hejarop och återkoppling på. Många har även frågat om var vi skaffat dem.
Idén var ju lite för bra för att Schweizarna skulle få ha den för sig själva så vi har skapat en alldeles egen klocka med speciellt She Rides-tryck för att visa att vi verkligen menar allvar med #SHARETHETRAIL