Nu är vi igång!

Jag är fortfarande lite sådär “adrenalin-hög efter gårdagen”. Det var då vi körde vårt allra första landsomfattande digitala cykelevent inom She Rides Community & Cykelklubb.

Jag satt faktiskt uppkopplad mer eller mindre hela dagen och peppade ett femtiotal She Rides-are från norr till söder som alla startade klockan 12:00 och sedan körde så länge de ville, inomhus eller utomhus och på vilken typ av cykel de ville. Jag var så uppe i varv igår kväll av all skärmtid att jag hade svårt att komma till ro. Jag var sådär bubblande glad i magen och surrande kreativ i skallen. Ingen superbra kombination när en ska sova, men rätt så härligt ändå någon gång ibland.

Eventet igår med namn #sheridestogetherapartno1 är bara ett exempel i raden av allt vi i klubben har åstadkommit den här våren. (Kepsen här på bild är förresten vad den lyckliga vinnaren i den fototävling som vi körde parallellt nu får hemskickad med post). Med start på första styrelsemötet i april och sedan på nästkommande i början på maj så fattade vi beslut om att ta paus för gruppcyklingar i vår regi på grund av läget med covid-19. Dels för att vi inte vill bidra till smittspridning men också för att vi vill undvika att belasta en redan hårt ansatt vårdpersonal med eventuella skador som kan uppstå på träning arrangerad av oss.

Vårt fokus under den här perioden har redan från start varit att inte ställa in utan att ställa om! Vi har sökt olika digitala lösningar för både klubb- och communitymedlemmar där gårdagens stora community-ride som sagt bara är ett exempel. För våra betalande klubbmedlemmar har vi kört en filmserie med styrkeövningar för cyklister tillsammans med vår partner Access Rehab. Som klubbmedlem har du 10% rabatt hos dem som medlemsförmån, och det är förövrigt inte bara vi i She Rides som är digitala numera utan även Access Rehab har släppt en digitalt tjänst nu i vår.

Inom kort kommer vi att fortsätta med den här typen av samarbeten för att lyfta fram de medlemsförmåner vi har inom klubben. Näst på tur står en filmserie tillsammans med Cykloteket (där klubbmedlemmar alltså också har rabatt) på temat cykelvård.

Utöver det har vi också fått ett helt eget “träningsrum” i appen Intelligent Cycling. Den här digitala aktiviteten kan både du som är communitymedlem (gratis) och betalande klubbmedlem nyttja. Appen är gratis att ladda ner och letar upp She Rides där inne och hittar 5 st träningsprogram. Vi kommer att lyfta fram det här med i våra sociala kanaler inom kort, men testa gärna redan idag och berätta för oss vad du tycker!

Som om inte det här vore nog så har vi också en helt ombyggd hemsida fullmatad med inspiration, tips och träningsprogram och här fyller vi på allt eftersom. Här hittar du också våra digitala utmaningar och aktiviteter men det mycket händer också i våra Facebookgrupper, så sök upp oss där om du inte redan är en del av gemenskapen. För visst vet du att alla är välkomna i She Rides?! I ordet SHE ryms ju också HE.

Nu håller vi alla tummar och tår för att läget med covid-19 kommer att förbättras under sommaren så att vi snart kan fylla upp kalendern även med fysiska evenemang. Vi har ett LVG-läger inbokat helgen den 15-16 augusti på ASA Herrgård och så tar vi en repris på förra årets succéläger för MTB uppe i Idrefjäll den 11-13 september.

Sara Borg, stolt ordförande i She Rides Cykelklubb